jobb just nu!

Säkerhetssamordnare Borlänge kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du göra Borlänge tryggare? I så fall har du nu möjligheten att i allra högsta grad påverka från kommunal nivå. Ditt framtida arbete innebär att du kommer att vara den person som delvis operativt men främst strategiskt kommer att bidra med råd, rutiner, struktur och kunskap för att skapa ett tryggare Borlänge.

Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden.

Enheten för kommunskydd ansvarar för kommunkoncernens arbete med bland annat säkerhetsincidenter, krisledning och säkerhetsskydd. Enheten är en del av sektorn verksamhetsstöd. Som säkerhetssamordnare är du den tjänsteperson som tillsammans med chefen för kommunskydd ansvarar för att samordna säkerheten i koncernen.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

I rollen som säkerhetssamordnare ingår bland annat att vara rådgivande och stödjande till kommunkoncernens alla verksamheter inkluderat förtroendevalda. För att kunna bedriva detta arbete krävs en aktiv och kontinuerlig omvärldsbevakning med samverkan både inom och utanför den egna organisationen.

Som säkerhetssamordnare kommer du ansvara för att arbeta fram handlingsplaner och vägledningsmaterial i hot- och våldsfrågor, men också vissa frågor inom krisberedskapsområdet.
Du att arbeta med en stor mängd olika problemområden utifrån det aktuella behovet som finns i kommunen. Arbetsuppgifterna kan till exempel röra förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism i skolmiljö till utredningar och samverkan med andra myndigheter och aktörer. Arbetet kommer delvis att innebära att utbilda enskilda och grupper inom säkerhet och trygghet. Riktlinjen i arbetet är hjälp till självständighet. Riskanalyser är en naturlig del av arbetet för att nå framgång likväl som ett strukturerat och sekretessmedvetet agerande. Du kommer också att jobba tillsammans med kommunen BRÅ-samordnare i olika frågor.

När rollen som säkerhetssamordnare känns trygg sker även en introduktion till kommunens TiB-funktion (Tjänsteman i Beredskap).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom säkerhetsområdet. Polisutbildning är meriterande. Du har flerårig dokumenterad yrkeserfarenhet inom säkerhet, gärna från en större verksamhet/myndighet. Meriterande är erfarenhet av utredningar, risk- och sårbarhetsanalyser samt att självständigt driva utvecklingen framåt.

Nu söker vi efter en person som besitter följande personliga egenskaper;
- Eftersom din roll ofta är av stöttande och handledande karaktär, ser vi att du har en god pedagogisk förmåga där du trivs med att utbilda både enskilda och större grupper.
- Du behöver vara stresstålig och trygg även i pressade och oklara situationer.
- Ditt etiska förhållningssätt matchar väl din förmåga att vara lyhörd och sekretessmedveten.
- Du är strukturerad och organiserad, och ser nödvändigheten i att kontinuerligt dokumentera ditt arbete.

Säkerhetsarbetet bedrivs inom hela kommunen, så B-körkort är ett krav.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före placeringen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A972142

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.