jobb just nu!

Familjehemssekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, missbruks- och beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet, ANDTS och barn- och ungdomars delaktighet. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna.

Vi vet att de flesta socionomers största drivkraft är att tillsammans med andra göra skillnad i människors liv. Vi vet att vi kommit långt i arbetet med att nå hög grad av delaktighet och arbetar kontinuerligt med olika former av kompetensutveckling.

Barn- och familjeenheten består idag av enhetschef och gruppledare, familjehems-
sekreterare och socialsekreterare samt Barn- och familjeassistenter och handläggarassistent.

Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv med ett utvecklat barnperspektiv.
Vi har tillgång till både intern och extern handledning. Fortbildning sker kontinuerligt
utifrån aktuella förbättringsområden för IFO - gemensamma områden samt arbets-
gruppens aktuella förbättringsområden. Vi är en arbetsgrupp med positivt arbetsklimat
och stor öppenhet för nya idéer och utveckling.


PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som erbjuder många aktiviteter och är dessutom utsedd till en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att rekrytera och utreda familjehem samt kontaktfamiljer/-personer
för barn och ungdomar. Arbetet innefattar även att ansvara för uppföljningen av familje-
hem samt handleda och stödja dem i sitt uppdrag i nära samarbete med barnets/ ungdomens socialsekreterare och samarbetspartners. Du kommer att ingå i länets nätverk för familjehemssekreterare och ha extern handledning tillsammans med övriga i Barn- och familjeenheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning samt kunskaper och erfarenheter inom den sociala barn och ungdomsvårdens myndighetsutövning. Du skall ha flerårig erfarenhet av socialt arbete inom individ- och familjeomsorgen med handläggning av familjehems-
placerade barn/ungdomar och god förmåga att tillämpa gällande lagstiftning. Tidigare erfarenhet av familjehemshandläggning samt handledarutbildning är meriterande. Det förutsätts att du är engagerad i ditt ansvarsområde och intresserad av metod- och verksamhetsutveckling. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad och samarbets-förmåga som kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med kollegor samt bidra till ett gott arbetsklimat. Du skall ha god förmåga till reflektion och analys samt kunna motivera och fatta beslut. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift, då arbetet innehåller stora krav på dokumentation.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Snarast efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   72-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.