Rådgivare om kemikalieregler

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Kemikalieinspektionen behöver utöka arbetet med stöd och rådgivning om kemikalieregler till företag. Ta chansen att bli en del av vårt team och medverka till att stärka detta arbete. I din roll som rådgivare har du stora möjligheter att bidra till att företagens produkter är säkra ur kemikaliesynpunkt. Du hjälper företagen att förstå vilka kemikalieregler som gäller för deras produkter och medverkar till att reglerna fungerar i verkligheten.

Arbetsuppgifter

Enheten Rådgivning och regelinformation består idag av 12 rådgivare. Vi är en grupp erfarna medarbetare som med ett stort engagemang och i positiv anda tillsammans gör vårt bästa för att bidra till att företagen följer reglerna inom Kemikalieinspektionens ansvarsområde. I vår roll som rådgivare är vi Kemikalieinspektionens ansikte ut mot företag och privatpersoner.
Vårt arbete är utåtriktat och varierande och det gör det roligt att jobba hos oss. Hos oss får du bland annat arbeta med att:
• svara på frågor i Kemikalieinspektionens upplysningstjänst
• arrangera informationsträffar och seminarier för företag
• skriva informationsmaterial och texter till myndighetens webb
• delta på mässor och andra externa evenemang

Som medarbetare har du stor möjlighet att påverka både innehåll och utformning av arbetsuppgifter. Vi samarbetar mycket och hjälper varandra inom enheten. Vi har också mycket samarbete med övriga kollegor på Kemikalieinspektionen och med berörda externa aktörer. En viktig del av arbetet som rådgivare är att hålla sig informerad om vad som sker inom olika regelområden. Eftersom du som rådgivare har många kontakter med företag, får du kunskap om hur reglerna fungerar och om företagens förutsättningar.

Kvalifikationer

För att passa i rollen som rådgivare ska du ha god kunskap om och ha arbetat med ett eller flera av Kemikalieinspektionens regelverk om kemiska produkter eller varor. Det kan till exempel handla om Reach-, CLP-, Biocid- eller Växtskyddsmedelsförordningen eller reglerna för elektronik och leksaker.
Du ska ha akademisk utbildning, gärna inom naturvetenskapliga ämnen. Om du också har kunskap och erfarenhet av kommunikation eller juridik är det värdefullt. Du ska kunna använda din kompetens för att ge stöd till företag om de regler myndigheten ansvarar för.
Du ska kunna uttrycka dig lättförståeligt och tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska. Du bör ha erfarenhet av kommunikationsarbete och ha insikt och förståelse för företagens villkor och behov. Du bör ha förståelse för myndighetsarbete och kan ta initiativ och komma med nyskapande idéer. Du förstår värdet av god service och gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att ha gott omdöme, vara serviceinriktad, kommunikativ och ha god samarbetsförmåga .

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-05185

Gör ansökan

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning på alla anställningar.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.