jobb just nu!

Socialsekreterare tillsvidare, 75-100 %

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi utökar nu vår arbetsgrupp barn och familj, och söker dig som är socionom och som gillar att arbeta med familjer i förändringsprocesser. Är du intresserad av att bedriva ett sådant arbete tillsammans med oss på Individ- och familjeomsorgen i Höör?

Här finns ett samlat IFO med nära ledarskap och kollegor som arbetar tillsammans så ofta det är möjligt. Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdrag man har inom avdelningen. Vi har extern handledning, grundutbildning i MI och i familjerådslag. Kompetenscentrum tillgodoser vårt behov av utbildning på temat våld i nära relationer.

Nu söker vi alltså ytterligare en barnutredare till vår arbetsgrupp Barn och familj.

Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör vår värdegrund och KASAM-begreppet är centralt i vårt arbete. Om du vill medverka till att skapa förutsättningar för människor att växa och lyckas, och du tror på allas förmåga att göra viktiga förändringar i sina liv, är detta en utmärkt möjlighet för dig.

I Höör är vi övertygade om att:
• Ett medborgarperspektiv skapar förutsättningar för spännande samtal
• En samlad socialtjänst möjliggör en stark gemensam värdegrund och kontinuitet för de som möter oss
• Ett salutogent förhållningssätt hjälper till att hålla fokus på det som fungerar
• Alla människor har förmåga att förändra sin livssituation
• Människor själva vill bestämma över hur man vill leva sina liv
• Genom att arbeta med förändringsarbete på familjers egna villkor ger vi barnen bättre förutsättningar

Arbetsuppgifter

Barnutredarna ingår i arbetsgruppen barn och familj, som framöver kommer att bestå av en enhetschef och 8 socialsekreterare. Två av dessa arbetar med familjerätt och resterande 6 är barnutredare varav en specialistsocionom och en mottagning. Övriga fyra, denna nya tjänst inräknad, utreder barn och deras familjer efter inkommen anmälan eller ansökan. Här finns ett nära samarbete med andra kollegor på individ och familjeomsorgen, men också med kommunens övriga verksamheter inom till exempel biståndshandläggning och skola.

Kvalifikationer

För att arbeta med barnutredningar behöver du vara socionom och ha erfarenhet av myndighetsutövning inom det aktuella arbetsområdet. I Höör används inte BBIC, utan vi följer handläggningsprocessen i vårt kvalitetsledningssystem. Du får gärna ha erfarenhet av att dokumentera i Lifecare. Vårt arbete med Familjerådslag utvecklas ständigt, eftersom vi är övertygade om att människor själva äger den viktigaste kraften till förändring. Det är därför en fördel om du har kunskap om, eller är intresserad av, Familjerådslag.
Låter det intressant? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss så vi kan prata vidare!

Körkort krävs eftersom kommunens yta är stor och många medborgare bor utanför tätorten.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-10-21

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
75-100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   119/19

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval, sista ansökningsdag är 191020.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.