Skolkurator till Enebackeskolan Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Barn och utbildningsnämnden i Höörs kommun arbetar under innevarande mandatperiod med 3 prioriterade mål för Höörs skolor: Ökad skolnärvaro, trygg miljö för lärande och tillgängliga lärmiljöer!

Välkommen till Enebackeskolan - skolan som arbetar för att sätta eleven i första rummet!

Vi är en F-6-skola placerad i centrala Höör med cirka 650 elever. Vår verksamhet präglas av tydlighet med välkända rutiner och där vi värdesätter medarbetarnas delaktighet och inflytande i allt från utvecklingsarbete till vardagsfrågor. Skolan har en egen elevhälsochef och som kurator har du tillgång till samverkan i både större och mindre arbetsgrupper. Som skolkurator har du tillgång till kompetenta kollegor i såväl elevhälsan som bland övriga kollegor på skolan.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny skolkurator med inriktning åk 4-6 på Enebackeskolan.

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam med din psykosociala kompetens. Arbetet består av främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet på elev-, grupp och organisationsnivå.

Kuratorn arbetar operativt och strategiskt med likabehandlingsfrågor, närvarofrämjande arbete och andra psykosociala områden i skolans elevhälsoarbete. Kuratorn har ett nära samarbete med resterande elevhälsa och pedagogisk personal i arbetslagen. Råd- och stödsamtal till elever och vårdnadshavare, handledning till personal, dokumentation vid insatser och utredningar, observationer och sociala insatser på gruppnivå ingår i uppdraget.

Kuratorn har tillgång till professionssamverkan både inom skolan och i kommunen och förväntas samverka med externa aktörer kring elevers lärande och utveckling i skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Har ett stort engagemang för psykosociala frågor i skolan.
- Utifrån din profession vill ta ansvar för det egna arbetet och elevernas hälsa och utveckling.
- Har förmåga och intresse av att både jobba självständigt och i team.
- Kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter.
- Har förmåga att se elevers lärande och utveckling ur ett helhetsperspektiv

Kvalifikationer för tjänsten:
* Examinerad socionom.
* Tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator efterfrågas.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda föräldragrupper, såsom ABC, då tjänsten kan komma att innehålla denna uppgift.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   6/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.