jobb just nu!

1:e Socialsekreterare Barn- och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.


På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Vi förstärker nu vår organisation och behöver anställa en 1:e socialsekreterare med ansvarsområde barn- och unga/familjerätt. Vi är en arbetsgivare som tillvaratar våra medarbetares fulla kompetens, detta vet vi leder till utveckling för både individen och för verksamheten. Vi vill skapa förutsättningar för att medarbetare på samtliga nivåer ska känna meningsfullhet och möjlighet att trivas och utvecklas inom yrkesområdet.

Du som söker uppdraget ska ha erfarenhet av handläggning inom området och vara väl förtrogen med lagstiftningen som berör målgruppen för ditt verksamhetsområde då ditt ansvar innebär att verksamheten bedrivs rättssäkert. Inom våra verksamheter har du chansen att lära nytt och bli bättre både som människa och som del av en organisation. Detta gör Jokkmokks kommun till en arbetsplats för kompetenta, nyfikna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans gör vi stor nytta och vi gör det bra!

Tillsvidare anställning 100 % med ett tidsbegränsat förordnande.

Arbetsuppgifter

Som 1:e socialsekreterare har du i uppdrag att vägleda, stötta och hjälpa handläggarna, såväl enskilt som i grupp samtidigt som du ansvarar för den dagliga arbetsledningen och för metodhandledning. Du ska också säkerställa att handläggningen håller hög kvalitet vad gäller dokumentation och beslutsfattande samt att vårt bemötande av våra medborgare är gott. Du är föredragande i personärenden i sociala utskottet och företräder nämnden i förvaltningsdomstol. Ditt arbete innefattar också regelbunden samverkan med ett flertal samarbetsparter. I tjänsten ingår även viss handläggning. I tjänsten ingår att delta i jourverksamhet.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker är socionom eller har annan vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig högskoleutbildning eller har erfarenhet av arbete av denna typ av tjänst. Du bör ha erfarenhet av handläggning inom området samt av att vara strukturerad och tydlig i din kommunikation i både tal och skrift. Arbetsgivaren tar hänsyn till personlig lämplighet och körkort är ett krav. Vi vill att du har ett tydligt utvecklingsfokus och ett gediget intresse och engagemang för att på kort sikt arbeta med de utmaningar som socialtjänsten står inför. Du skall ha en god människosyn, visa respekt för människors olikheter och personliga behov samt acceptera och följa alla de lagstiftningar som följer med tjänsten.

Ansökan

Referensnummer:   99/2019

Gör ansökan

Övrigt

Socialtjänsten i Jokkmokks kommun har som krav att få att få ta del av utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid eventuell anställning.

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.