Ledsagare och avlösare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

LSS-verksamheten i Åstorps kommun tillgodoser behovet av ledsagare och avlösare i hemmet till personer med olika behov och funktionsnedsättningar. Genom insatser enligt LSS ska den enskilde tillförsäkras goda levnadsvillkor.

Ledsagarservice ska underlätta kontakter med andra och servicen ska vara individuellt utformad. Den ska tillgodose behov som att besöka vänner, delta i fritidsaktiviteter och i kulturlivet och vara en del av samhället. Ledsagning är utanför brukarens hem.

Avlösarservice innebär vanligen att någon utomstående ger stöttning i det egna hemmet, dvs tillfälligt övertar omvårdnaden från anhöriga eller andra närstående.

Specificera om du söker som ledsagare eller avlösare.

Kvalifikationer

Du ser det betydelsefullt att hjälpa människor och ett gott bemötande kommer naturligt för dig.
Du behärskar svenska språket på ett sätt att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och kolleger, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har färdig eller pågående utbildning inom vård - och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete.

Du som söker tjänsten bör vara flexibel med tider då dessa anpassas efter den som är beviljad insatsen.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1102503

Gör ansökan

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.