jobb just nu!

Vi söker en utredare på heltid till social sektor!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Hos oss finns ett nära ledarskap och kollegor som ofta arbetar tillsammans. Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdrag man har inom avdelningen.

Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör vår värdegrund och KASAM-begreppet är centralt i vårt arbete. Om du vill medverka till att skapa förutsättningar för människor att växa och lyckas, och du tror på allas förmåga att göra viktiga förändringar i sina liv, är detta en utmärkt möjlighet för dig.

Arbetsuppgifter

En av våra medarbetare ska vara föräldraledig och vi söker nu en ersättare för henne. Som utredare i social sektor arbetar du 50 % i staben och 50 % på individ- och familjeomsorgen.

I staben arbetar du som utredare med strategiska frågor tillsammans med kvalitetscontroller, socialt ansvarig socionom, medicinskt ansvarig sjuksköterska, IT-strateg och arkivombud. Du ansvarar för diarieföring och internutbildning i verksamhetssystemet w3d3, formulerar beslutsunderlag till socialnämnden samt utför diverse utredningsuppdrag. I ditt uppdrag ingår också att tillsammans med staben bygga upp ett nytt kvalitetsledningssystem.

På individ- och familjeomsorgen är dina arbetsuppgifter i första hand sedvanliga administrativa uppgifter kopplade till avdelningens olika uppdrag, samt ett visst administrativt stöd till enhetscheferna där. Även t ex fakturahantering, personal och posthantering kommer att ingå. Du kommer att ha ett nära samarbete med ytterligare en administratör i det arbetet.

Kvalifikationer

Som utredare vill vi att du är statsvetare eller har annan lämplig akademisk examen. Du behöver ha kunskap om statistik och relevant lagstiftning samt förmåga att tolka både statistik och lagtext.

Arbetet kräver flexibilitet och en förmåga att kunna arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt, på kort och på lång sikt. Bland dina styrkor ser vi gärna en god förmåga till prioritering och till bedömningar av konsekvenserna av sådan prioritering.

Vi tillämpar löpande urval, sista ansökningsdag är 191129

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-12-02

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Föräldravikariat t.o.m. 31 december 2020. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   137/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.