Verksamhetsutvecklare inom IT/digitalisering

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Malung-Sälens kommun står inför en förändringsresa kring IT-enhetens leverans och stöd till verksamheten. De kommande åren kommer stort fokus ligga på förändring av IT-verksamheten och det finns stora möjligheter till utveckling och att arbeta i en framåtriktad organisation. Vårt IT-landskap ska moderniseras, delar av Bas-IT ska outsourcas och arbetssätt inom IT-förvaltning och projektstyrning ska utvecklas. IT-enheten ska arbeta mer verksamhetsnära och stötta verksamheten från behov till avveckling. IT-enheten består idag av 6 medarbetare och behöver nu förstärkas med en Verksamhetsutvecklare.

Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla IT tillsammans med verksamheten och ta nästa steg i kommunens digitaliseringsresa.
Du kommer att arbeta med olika delar av förändringsresan, bland annat kravställning inför upphandling av Bas-IT, införandet av modeller och processer (Pm3 och ITIL) samt arbeta nära verksamheten i utveckling och förvaltning av digitala tjänster. Du kommer även leda mindre projekt. Du kommer att vara spindeln i nätet som hjälper till att knyta ihop IT och verksamheten.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. Du måste vara svensk medborgare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för utveckling och förändring och som trivs med att arbeta i en föränderlig organisation. Du förstår IT och digitalisering och har kanske ett par års erfarenhet av förvaltningsledning, projektledning, verksamhetsutveckling eller processutveckling.

För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, flexibel och lyhörd inför organisationens behov och har lätt för att samarbeta. Du drivs av att få processer och flöden att hänga ihop och du är tydlig och kommunikativ. Du är serviceinriktad. Har initiativförmåga och tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Meriterande är:
• Relevant universitets- eller högskoleutbildning
• Förståelse för ITIL, PM3 och andra ramverk inom IT-styrning
• Erfarenhet av projektledning och förvaltning
• Erfarenhet av kravanalys, förstudier och analyser
• Erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhet

Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Provanställning tillämpas

Ansökan

Referensnummer:   A1143842

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.