jobb just nu!

Specialpedagog till Komvux

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Komvux har ca 600 elever som studerar på grundläggande och gymnasiala kurser samt på svenska för invandrare (SFI). Vi lägger stor vikt vid ett gott arbetsklimat både för personal och elever. Fokus ligger främst på elevernas utveckling och måluppfyllelse. Personalen har olika bakgrund och kompletterar varandra när det gäller kompetens och erfarenhet. Våra lokaler är fräscha och ändamålsenliga och erbjuder en bra arbetsmiljö för både personal och elever. Alla som arbetar här tar ansvar för att utveckla verksamheten och är öppna för flexibla lösningar. Att arbeta på Komvux innebär att vara i en föränderlig organisation och ger därmed en möjlighet att utveckla sig som person.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog har du din tillhörighet i arbetslaget med lärare som arbetar med elever på grundläggande och gymnasienivå samt särskild utbildning för vuxna (Lärvux), men du arbetar även med kollegor och elever inom SFI-arbetslaget. Du kommer att handleda elever i studieteknik och stötta med planering och struktur.
I arbetsuppgifterna ingår även att göra pedagogiska basutredningar, främst för elever med läs- och skrivsvårigheter. I din roll förutsätts du driva specialpedagogiska frågor, samt vara ett stöd och bollplank för kollegor.
Vår strävan är att stödja elever i deras utveckling, öka deras medvetenhet om strategier och verktyg som underlättar skolarbetet och därmed uppnå målsättningen att alla elever lyckas med sina studier. Behoven på Komvux förändras över tid vilket innebär att du ibland kommer att arbeta med olika grupper och ibland mer enskilt med elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogexamen. Har du erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, särskild utbildning för vuxna, grundsärskolan och/eller gymnasiesärskolan är det en merit. Vidare har du förmågan att utgå ifrån varje elevs behov och förutsättningar. Du är en tydlig pedagogisk ledare och har ett vuxenperspektiv. I arbetet kan du samarbeta, skapa goda relationer och vara tydlig i din dialog med elever och kollegor. Ditt människointresse är genuint och du ser värdet i att alla människor är olika. Du har förmågan att planera, utvärdera och förbättra verksamheten tillsammans med kollegor och arbetslag. Att hitta alternativa lösningar utifrån elevens behov är ett naturligt sätt för dig att arbeta.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, bred ämneskompetens samt kunskap i digitala hjälpmedel. Erfarenhet av läraryrket krävs. Du är förtrogen och insatt i vuxenutbildningens styrdokument. Att ha arbetat inom vuxenutbildning är en merit.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-03

Ansökan

Referensnummer:   C36068

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.