Brandmästare och insatsledare till räddningstjänst

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Räddningstjänsten Söderåsen är Klippan och Åstorps kommuners gemensamma räddningstjänst, som drivs med en gemensam räddningsnämnd organisatoriskt under Åstorps kommun.
Vårt uppdrag är att förebygga och förhindra bränder och olyckor, samt så snabbt, säkert och effektivt som möjlig ta oss an vårt räddningsuppdrag när olyckan väl är framme. Vi strävar efter att alla ska känna sig trygga och säkra var de än är, på arbetet, i skolan, i hemmet eller på fritiden. Räddningstjänsten jobbar utifrån lagen om skydd mot olyckor vilket innebär att man jobbar före, under och efter att en olycka inträffat.
Vårt insatsområde består av stora kommunikationsleder som europavägar, riksvägar och järnvägsnät, med såväl tätorter med stadsmiljö som landsbygd, odlad åkermark, stora skogsområde, industriområden, flygplats och en Nationalpark som erbjuder ett enormt friluftsliv i extremt vacker och kuperad miljö.

En ny heltidsorganisation infördes i november 2020 och till denna rekryterar vi nu ytterligare en Brandmästare.
Vill du vara med och fortsätta utveckla vår organisation?

Arbetsuppgifter

Till vår heltidsorganisation söker vi en Brandmästare inom Söderåsens insatsområde med utgångsplacering på heltidsstationen i Klippan. Vi stärker vår dagtidsorganisation med en ny Brandmästare vars huvudsakliga dagliga uppgifter kommer omfatta såväl ekonomi, särskilt operativt ansvarsområde och utryckningstjänst i vår operativa utryckningsorganisation när det behovet uppstår. I rollen kan också förebyggande uppgifter ingå.

Brandmästaren ingår operativt i rollen som Insatsledare med beredskap i hemmet. Beroende på personlig lämplighet och erfarenhet, kommer de administrativa arbetsuppgifterna till stor del att fyllas med olika ansvarsområde. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid. Du förväntas aktivt delta i räddningstjänstens utveckling inom kompetensområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst Räddningsledning B eller LK 2 i MSB:s nya utbildningssystem för Insatsledare. Vi ser att du har en lång erfarenhet som operativ, såväl som brandman som befäl, i olika roller och har en bred kunskap kring de arbetsuppgifter du haft.
Du är van att arbeta självständigt och att leda och driva projekt och har lång erfarenhet av räddningstjänstens verksamhetsområde. Du är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. För anställning krävs godkänd läkarundersökning, rullbandstest och arbets-EKG för att leva upp till kravet för tjänstbarhetsintyg som rökdykare.

För att lyckas i rollen ska du ha en god förmåga att leda genom andra och få verkställighet i dina beslut. Du är noggrann och kvalitetsmedveten och kan planera och driva dina olika arbetsuppgifter mot uppsatta mål. Du trivs såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra. Ditt ledarskap kännetecknas av helhetssyn, situationsanpassning och mod genom att du verkar som föredöme, visar omtanke om individen, är lyhörd, ställer tydliga krav och inspirerar och motiverar till att nå mål och skapa resultat.

För just denna roll ser vi att du har erfarenhet med tyngdpunkt på ekonomi, personalplanering, övningsplanering och något specifikt kompetensområde med fokus på räddningstjänst under höjd beredskap som kan stärka vår förmåga. Du ska vara en god kommunikatör, ha förmåga att utveckla och lära andra, gärna med erfarenhet och bakgrund som lärare i olika sammanhang. Vi vill gärna se din meritlista med referenspersoner.
I ditt personliga brev ser vi gärna att du redogör för din bild av framtidens effektiva räddningstjänst och hur du ser att räddningstjänsten Söderåsen kan ta ytterligare kliv att forma framtidens räddningstjänst och hur du kan bidra till denna utveckling.

Meriter
Vi kommer lägga stor vikt vid dina meriter och särskilt meriterande är följande kompetenser:
• Du har dokumenterad erfarenhet att hantera olika ekonomisystem.
• Du har en specifik kompetens inom något räddningstjänstområde.
• Du har en specifik kompetens som kan stärka vår förmåga kring räddningstjänst under höjd beredskap och vara en given aktör i vår krigsorganisation.
• Du har djupare kunskap i hanteringen av Daedalos och bred erfarenhet att använda flera av systemets moduler.
• Du ska ha lägst gamla Brandmästarutbildningen, Räddningsledning B eller nya LK2.
• Du bör vara allmänt intresserad av teknik och visa färdigheter kring att hantera olika hårdvara med skärmar, plattor, datorer, radioapparater och olika instrument för att kunna verka i rollen som insatsledare med den tekniska pallet av utrustning som våra ledningsfordon har.
• Du ska klara våra krav för att kunna godkännas som rökdykare även om det inte kommer vara en huvuduppgift. Ett godkänt tjänstbarhetsintyg från vår företagsläkare är ett krav.
• Du ska inneha lägst BC-körkort

Anställningens omfattning

Anställningen är planerad att börja den 4 september 2023 och kommer omfattas av en introduktion som vi gemensamt sätter ihop utifrån den erfarenhet du har.

Ansökan

Referensnummer:   A1223375

Gör ansökan

Förmåner

Friskvårdsbidrag samt aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.