Socialsekreterare, Barn och Ungdom, Tierps kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi rekryterar nu två socialsekreterare då vi fortsätter med vår förstärkning av barn- och ungdomsteamet. Vi söker nya kollegor som i arbetet som socialsekreterare vill vara med och utveckla arbetet vidare tillsammans med nuvarande medarbetare.

Utrednings- och uppföljningsgruppen har 10 medarbetare vardera och ingår i Barn och ungdomsenheten som består av en enhetschef, två förste socialsekreterare, Mottagning, utredning, uppföljning, familjehemsgruppen och familjerätt. Sammanlagt är det drygt 30 medarbetare på enheten.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Vårt arbetsklimat är tillåtande med högt i tak och atmosfären är otvungen med mycket skratt. Vi tror att engagemang föds genom uppmuntran och tillit samt att stimulerade medarbetare bidrar till såväl dynamik som utveckling. Det är också viktigt för oss att våra medarbetare har en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Som socialsekreterare har du möjlighet att vid behov använda våra filialkontor i centrala Uppsala och centrala Gävle. I Tierps kommun har vi flextidsavtal och en viss möjlighet att ibland kunna arbeta hemifrån. Kommunen erbjuder semesterväxling.

Som socialsekreterare arbetar du på olika sätt för att alla barn i kommunen ska ha det bra och växa upp under trygga förhållanden. När barn riskerar att fara illa samarbetar du och dina kollegor med familjen och andra vuxna för att tillsammans se till att barnet får det så bra som möjligt.

Arbetet består av planering, handläggning och dokumentation, beslutsfattande, uppföljning av insatser och annan myndighetsutövning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som vill bidra till goda möten med barn och ungdomar samt deras familjer. För att trivas hos oss och med arbetet är du nyfiken, har lätt för att skapa relationer och har ett intresse för människor. Du är strukturerad och tycker om att samarbeta men har samtidigt förmåga att arbeta självständigt.

Hos oss erbjuds du bland annat ett tillgängligt ledarskap, regelbunden handledning av leg. psykoterapeut, friskvårdstimme och löpande utbildningar.

Följande utbildningar ingår i vårt introduktionspaket:
BBIC
Signs of safety
Tejping
MI
FREDA


B-körkort är ett krav.

Tycker du att vår arbetsplats verkar intressant men vill veta mer innan en ansökan? Välkommen att höra av dig med frågor eller kanske för att boka in ett kort besök.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1008718

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden!

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.