jobb just nu!

Utredare/utvecklare med hållbarhetsprofil

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Kommunen är i ett spännande skede där mycket händer på hållbarhetsområdet. Då en av våra nyckelpersoner kommer vara föräldraledig, söker nu enheten för Kvalitet och strategisk utveckling en vikarierande utredare/utvecklare som vill arbeta med övergripande hållbarhetsfrågor, främst implementeringen av Agenda 2030, FN:s hållbarhetsmål, i kommunens styrning och verksamheter.

Kvalitet och strategisk utveckling är en enhet inom Gemensam Service. Enhetens uppdrag är att stödja kommunens processer och styrning genom att arbeta med planering, utveckling och analyser samt beredning av styrningsfrågor, ledningsinformation, uppföljning och statistik. Enheten jobbar nära den politiska ledningen, kommundirektören och kommunens ledningsgrupp. Arbetsplatsen är belägen i kommunhuset som ligger centralt i Tierp. Arbetet är flexibelt, exempelvis på så sätt att det finns goda möjligheter till arbete på distans. Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om kommunen på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Enheten för Kvalitet och strategisk utveckling söker en generell utredare/utvecklare med hållbarhetsprofil. Du kommer komplettera vår grupp med utredare/utvecklare som arbetar med allmänna utredningsuppdrag och utvecklingsfrågor för hela kommunorganisationen. Ditt huvudansvar är frågor inom Agenda 2030, såsom klimat och miljö, men även social och ekonomisk hållbarhet. I din roll kommer du ha möjlighet att påverka hela kommunens verksamhet i en mer hållbar riktning.

Det övergripande uppdraget är att samordna kommunens strategiska miljö- och hållbarhetsarbete. Att vidareutveckla ett hållbart samhälle med utgångspunkt från Agenda 2030 som ramverk för kommunens arbete vad gäller såväl budget, verksamhetsplanering som uppföljning och årsredovisning. Du kommer bland annat arbeta med strategier, projekt, remissvar, prognoser, statistik och nyckeltal. Du har ett nära samarbete internt med kommunens verksamheter och externt med civilsamhälle och allmänhet. I tjänsten kan också ingå att genomföra kvalificerade utredningar, både självständigt och tillsammans med andra, samt ingå som tjänstemannastöd i politiska beredningar.

Under året kommer du bland annat att få leda eller vara behjälplig i projekt såsom att öka andelen närodlad mat i kommunens verksamheter, att kartlägga segregationen och ojämlika livschanser i kommunen samt ta fram en lokal överenskommelse med civilsamhället. Du kommer också att ansvara för projektet Fossilfritt 2030 som syftar till att nå nollutsläpp till år 2030 genom att bland annat verka för en fossilfri fordonspark, hjälpa till i framtagande av ett klimatprotokoll och en ny resepolicy samt bistå i planeringen för en ny solcellspark. Din roll är att motivera och stödja kommunens verksamheter, och i samverkan med föreningar, medborgare och näringsliv bidra till uppfyllelsen av hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med hållbarhetsprofil och erfarenhet av och intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Som person är du självgående och har lätt för att ta initiativ i arbetet. Du har ett strategiskt perspektiv och förmåga att göra bedömningar på kort och lång sikt. Arbetet förutsätter att du har förmåga att självständigt driva frågor och uppdrag, leda grupper samt att aktivt följa utvecklingen inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i projekt och att du är van att leda, driva, motivera och skapa förståelse för arbete inom miljö- och hållbarhetsområdet.

I den här rollen har du stora kontaktytor och det är därför viktigt att du är bra på att kommunicera, både skriftligt och muntligt, och har lätt för att samarbeta med andra.

Extra meriterande är erfarenhet av politiskt styrda organisationer.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-01-31

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A973732

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tillträde i januari 2021 eller tidigare enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.