Pressekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov. Hos oss finns möjligheter för dig som vill förändra, förnya och förbättra.

Avdelningen för kommunikation ansvarar för att driva opinion kring viktiga frågor som rör kommuner och regioners verksamhet samt att bidra till utveckling av välfärdens verksamheter hos våra medlemmar. SKR är en av de tongivande och mest synliga rösterna i debatten om välfärdens utveckling och kommuners och regioners verksamhet. SKR:s kommunikationsavdelning arbetar med stöd och rådgivning till hela SKR:s kansli och organisation. Avdelningen är organiserad i fyra sektioner: kommunikationsutveckling, opinion, presstjänst och SKR:s kontaktcenter.

Arbetsuppgifter

I rollen som pressekreterare kommer du att ingå i SKR:s presstjänst och ha uppgifter som presskontakt, planering av medieaktiviteter, delta i det opinionsbildande arbetet, framtagande av nyhetsmaterial och stöd till chefer och experter. Att serva media med fakta om välfärden är en viktig uppgift. Du kommer att arbeta konsultativt och ge kvalificerat kommunikationsstöd till chefer och medarbetare.

Du ingår i team med andra kommunikatörer och producerar och publicerar material för webb, andra digitala kanaler och för användning i förtjänad media. Du kommer att dela ett schemalagt ansvar för inkommande pressfrågor. I din roll rapporterar du till presschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och som har flerårig erfarenhet av pressarbete i liknande roller. Du har erfarenhet av att arbeta brett gentemot redaktioner och i egna, digitala kanaler. Du har kunskap om hur vi når effekt genom sociala medier. Du har insikt i de förutsättningar som finns i politiskt styrda organisationer. Då uppdraget bland annat har ett fokus på hälso- och sjukvårdsfrågor, ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom det området.

Du har vidare en gedigen erfarenhet av att ge god service och att agera kvalificerad rådgivare till organisationsföreträdare i mediefrågor. Du är också en snabb skribent med god förmåga att utveckla budskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med faktabaserad kommunikation och kan paketera fakta för olika kanaler.

Som person är du prestigelös, skapar goda relationer, har lätt för att samarbeta och har förmåga att driva flera olika uppdrag parallellt. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förutsättningar. Det är viktigt att ha en hög servicekänsla.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Referensnummer:   C93542

Gör ansökan

Övrigt

Vi behandlar ansökningar och intervjuar löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10 augusti.