SVA-lärare Vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som SVA-lärare söker vi dig som tillsammans med arbetslaget arbetar formativt och planerar, genomför, utvecklar undervisningen och följer upp elevernas lärande och progression i enlighet med läroplanen för vuxenutbildningen för att främja elevernas inlärning och för en god måluppfyllelse.

Tjänsten innebär undervisning av en heterogen målgrupp där elevernas behov, studiebakgrund och språkliga förutsättningar är varierande, vilket ställer höga krav på flexibilitet och individanpassning.

Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete, deltar i möten, konferenser och fortbildning och du samarbetar med dina kolleger och skolledningen kring gemensamma arbetsuppgifter som är ständigt förekommande i läraryrket.
Du bör också ha en god förmåga att motivera och entusiasmera eleverna och att skapa nya möjligheter för dem.

Du har vana av att planera och genomföra undervisning samt därefter följa upp densamma med den dokumentation som följer. Du är väl insatt i styrdokumenten för SFI.

Kvalifikationer

Vem är det då vi söker? Ett krav för tjänsten är att du har en pedagogisk utbildning och innehar lärarlegitimation. Du har minst 45 högskolepoäng i ämnet SVA, ämnesbehörighet i Svenska och Svenska som andraspråk. Önskvärt 90 högskolepoäng. Gymnasiebehörighet inom andra ämnesområden så som engelska eller motsvarande erfarenhet från undervisning av vuxna är meriterande. Du har tidigare vana av att planera, genomföra och utvärdera undervisning och du är väl insatt i styrdokumenten för SVA. Du är van att arbeta med digitala verktyg och med Office 365 som grund. Ett krav för tjänsten är mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftligt som muntligt. Det är även önskvärt om du har utbildning inom läs- och skrivinlärning, alfabetisering samt B-körkort.

För att lyckas med uppdraget söker vi dig som person som har god samarbetsförmåga, kunskap om och förståelse för målgruppens behov av stöd, goda ledaregenskaper, är relationsskapande, tydlig i din kommunikation och är kvalitetsmedveten. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du arbetar för att skapa ömsesidiga relationer där människor genom undervisningen kan mötas, lära känna, respektera och förstå varandra och där språket kan bli en väg in i arbets-och samhällslivet.
Du är van att arbete både i grupp och självständigt och lösningsfokuserat för att individanpassa och variera undervisningen och kan se möjligheter när du ställs inför nya utmaningar.
Då vuxenutbildningen är under ständig förändring för att möta samhällets behov och utveckling, söker vi dig som gärna vill vara med på vår utvecklingsresa inom vuxenutbildningen i Borlänge kommun.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1082480

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.