jobb just nu!

Teamledare till nytt HVB-boende för ungdomar med beroendeproblematik

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi kommer nu att starta upp ett nytt HVB-boende för flickor och pojkar mellan 14 och 18 år med begynnande riskbruk, beroendeproblematik och kriminalitet. Hemmet kommer att bedriva verksamhet dygnet runt och på sikt kommer vi också att ta emot akuta placeringar.

Arbetsteamet kommer att bestå av en teamledare och nio medarbetare och ingår i HVB-enheten. I enheten finns redan ett etablerat HVB-boende för ensamkommande barn.

Hemmet är under uppbyggnad och förändringar kommer att ske kontinuerligt. Har du erfarenhet av att arbeta med ungdomar med riskbruk och beroendeproblematik, har god samarbetsförmåga och vill driva arbetet för att nå enhetens åtaganden genom att ta ansvar och visa på resultat, då kan du vara den som vi söker!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla och bidra till att etablera ett tryggt boende som anpassas efter våra ungdomar? Har du driv och förmåga att entusiasmera och vägleda medarbetare, både enskilt och i grupp? Är du stresstålig och kreativ även i en föränderlig värld? Läs då gärna vidare!

Teamledarens uppgift är att:
- Coacha, vägleda och entusiasmera medarbetare, enskilt och i grupp
- Följa verksamhetens uppdrag och resultat. Hålla i och vara drivande i verksamhetsutvecklingen på enheten
- Säkerställa god kvalitet och effektivt resursutnyttjande
- Verka för god rättssäkerhet
- Bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
- Bidra till god kommunikation i organisationen och med våra samarbetspartners
- Ha helhetssyn och fokus på samverkan internt och externt
- Omvärldsbevakning, det vill säga hålla sig underrättad om förändringar i omvärlden som till exempel nya lagar och kontinuerligt utveckla kunskap
- Aktivt delta i boendets arbete vid särskilda situationer som kan uppstå

Som teamledare arbetar du måndag till fredag, ej kvällar eller helger. Du har möjlighet till olika förmåner till exempel flextid och löneväxling. Tillsammans med de andra teamledarna i vår förvaltning har du handledning en gång i månaden med en extern handledare.

Du kommer ha ett nära samarbete med övriga teamledare inom socialförvaltningen då behandlingen sker på övriga resursenheter inom Socialförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en akademisk examen som socionom eller beteendevetare eller en examen som arbetsgivaren ser som likvärdig i kombination med relevant erfarenhet. Vi ser gärna att du har:
- Arbetat i minst tre år med personer med riskbruk och beroendeproblematik
- Erfarenhet av arbete med ungdomar
- Erfarenhet av arbete med anhörigkontakter
Det är ett plus om du har kunskaper om MI och att arbeta systemteoretiskt.

I din ledarroll ser vi gärna att du har erfarenhet av att leda och fördela arbete och att hålla i svåra samtal. Rollen kräver att du har en god kommunikativ förmåga och därför ställer vi krav på mycket god svenska i både tal och skrift. Vi vill att du också har mycket god datavana samt god vana att dokumentera i journalsystem.

För att lyckas i rollen behöver du som person vara prestigelös och hellre lyfta medarbetarnas insatser framför dina egna. Du ska ha förmåga att skapa dig en överblick för att kunna driva och vara tydlig i arbetet framåt samt ha lätt för att samverka med andra samarbetspartners. I ditt ledarskap behöver du kunna motivera andra, ge råd och stöd med fokus på att leda gruppen. Du behöver våga ta obekväma beslut och bli granskad utan att ha det formella personalansvaret. Vi tror att du är mogen i din yrkesroll och har en god kännedom om dig själv. Vidare är du professionell och agerar efter riktlinjer och beslut och kan skilja på det privata och arbetsmässiga.

För tjänsten har vi krav på B-körkort samt att du tar ut ett polisregisterutdrag för HVB.

Är uppdraget intressant? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C29270

Gör ansökan

Anställning

Måndag till fredag, ej kvällar eller helger.

Övrigt

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.