Behandlare till öppenvården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

På biståndsenheten i Jokkmokk har vi den lilla kommunens fördelar med närhet till kollegor, chefer och övriga professioner inom Individ- och familjeomsorgens verksamhet, externa samarbetspartners samt arbetsuppgifter som bidrar med bredd och en helhetssyn. Individ- och familjeomsorgen består av en vuxenenhet och en barn- och familjeenhet samt en samlad öppenvård. Hos oss blir du en viktig del i en arbetsgrupp som tillsammans utifrån sina olika kompetensområden arbetar med målet att skapa en fungerande helhet för den enskilde och/eller familjerna vi möter. Du blir en del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar vara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter.

Då vi håller på att utveckla öppenvården så finns möjligheten att vara med från början och starta en verksamhet med ett långsiktigt och hållbart perspektiv. I Jokkmokk vill vi att du får möjlighet att jobba med socialt arbete på riktigt, med en närhet till individen.

Ansökan skall ha inkommit senast 2023-10-13. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och urval kan komma att ske innan sista ansökningsdag så ansök så snart som möjligt om intresse finns för tjänsten.

Arbetsuppgifter

Som behandlare kommer du att möta personer som på något sätt behöver en förändring i sin situation. I huvudsak arbetar du på uppdrag av vuxen- och barnhandläggare på individ- och familjeomsorgen. Öppenvården arbetar med många olika former av problematik, dels med familjer som behöver socialtjänstens stöd, dels individuellt med enskilda. Uppdragen öppenvården arbetar med kan exempelvis handla om föräldraskap, missbruks- och beroendeproblematik eller våld i nära relation. Vårt arbete handlar om att stödja och motivera till en förändrad livssituation.

Vi söker dig som vill arbeta som behandlare hos oss och ingå i ett team med duktiga och ambitiösa medarbetare. Arbetet innefattar psykosocialt stöd, motivations- och behandlingsarbete samt stöd- och behandlingssamtal. Vi arbetar med biståndsbedömda insatser men även insatser på servicenivå. Du kommer även att bli en del av det interna utvecklingsarbetet i syfte att föra öppenvården framåt. Ett visst förebyggande arbete ingår även i tjänsten. Vi erbjuder ett utmanande jobb med möjligheter till utveckling och kunskap. En arbetsplats där man får känna att man gör något meningsfullt, och tillsammans med andra glada och ambitiösa kollegor jobbar vi för att utvecklas tillsammans. Kompetensutveckling kommer att tillgodoses vid behov.

Vi hoppas att du känner dig bekväm med att möta personer i en svår situation men på ett individuellt och professionellt sätt är med på deras resa till en förändring. Vi tycker också att vi är ett ganska roligt gäng med härliga personligheter med en hel del värme att erbjuda varandra, och även dig. Dessutom får du fantastiska möjligheter att på din fritid nyttja fritidsanläggningar med förenings- eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, snöskoter och skidor i både skogs- och fjällmiljö. Vi tillämpar också friskvårdsbidrag, flextid och möjligheter att semesterväxla fler semesterdagar.
Låter det här som något för dig?

Kvalifikationer

Socionom/socialpedagog/behandlingspedagog/förskolelärare/arbetsterapeut/lärare eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms adekvat. Vi lägger dock främst vikt på personlig lämplighet. Då vårt arbete är viktigt för kommunen och våra medborgare kräver tjänsten ett stort engagemang och genuint intresse för sociala frågor såväl för individen som för familjen. Vi hoppas därför att just du har det. Vi vill att du drivs starkt av mötet med människor samt känslan av att göra en viktig insats.

Du är relationsskapande och en god förmåga att etablera kontakt. Du kommer ha dokumentationsskyldighet och måste därför vara en god kommunikatör både i tal och skrift. Viktigt är även att du är flexibel, strukturerat och fokuserat, men du är också en person som vill bidra med idéer och lösningar tillsammans med andra i ditt team. Vi ser en fördel att du tidigare arbetat med inom socialtjänstens ansvarsområden. Har du kunskap och erfarenhet av arbete med familjebehandling eller missbruksbehandling är det meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   104/2023

Gör ansökan

Anställning

Arbetstiden är i huvudsak under kontorstid men kan även vid behov förläggas annan tid.

Övrigt

Socialtjänsten i Jokkmokks kommun har som krav att få att få ta del av utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid eventuell anställning.

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken "Ansök här" och inte via e-post eller pappersformat.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.