Vi söker en engagerad o teamspelande biträdande rektor till Kronaskolan F-3

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 500 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill axla rollen som biträdande rektor på Kronaskolan F-3. Här arbetar du tillsammans med rektor, medarbetare och elever för att utveckla och främja lika lärande för alla. I ledningsgruppen på skolan samarbetar du med rektor åk F-3, rektor åk 4-6, rektor särskola, biträdande rektor särskola och rektor på förskolan.
Rektor och du arbetar tillsammans i ett team för att hitta en god lärmiljö och en trygg organisation för våra elever i F-3. Ni samverkar för helheten men har också tydliga ansvarsområden som ni ansvarar för.
Vi har valt att satsa på vår organisation kring dig som skolledare och på ett nära chefsstöd som ger förutsättningar för dig som ledare att koncentrera dig på det som gör skillnad på riktigt. Hos oss i Ale kan du fokusera på det pedagogiska ledarskapet! Våra verksamhetssamordnare stöttar dig i de kommunala uppdragen som till exempel fastighet, IT och måltid. I Ale finns det med andra ord ökade möjligheter till ett mer direkt pedagogiskt ledarskap i syfte att utveckla verksamheten. Vi driver ett tydligt elevhälsoarbete med fokus på den inkluderande skolan samt de främjande och förebyggande uppdragen.
Din närmsta chef är verksamhetschef F-6. VI träffas varje vecka och arbetar med organisation, kvalitet och skolutveckling.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen med pedagogisk inriktning, genomförd eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har jobbat som skolledare tidigare.
För att trivas i rollen som biträdande rektor är du strukturerad och arbetar systematiskt. Genom din kommunikativa förmåga och ditt samarbete med andra skapar och bibehåller du goda och långsiktiga relationer. Du är trygg, tydlig och modig i ditt ledarskap.
En kort digital intervju kan komma att ske under vecka 31, ange i din ansökan om det är någon dag och tid som passar dig.
Intervju på plats i Nödinge kommer ske tisdag eller torsdag vecka 32.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-01

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1139260

Gör ansökan

Övrigt

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.