jobb just nu!

Lärare grundskolan - Naturskolan och ENaT

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen som lärare i Enköpings kommun!
Denna tjänst ,som grundskolelärare 1-9, är centralt placerad och du arbetar med kommunens samtliga grundskolor. Verksamheterna ENaT och ENV är en del av det pedagogiska stödet för grundskolan och ingår i enheten "Stöd och utveckling"- SoU.
I ENaT och ENV - gruppen arbetar tre pedagoger.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kollega som är intresserad av både utomhuspedagogik och naturvetenskap-teknik. Som pedagog hos oss kommer du att arbeta i två verksamheter. Enabygdens naturskoleverksamhet - ENV som bedriver utomhuspedagogik i skolans samtliga ämnen och årskurser. Enköpings naturvetenskap och teknik - ENaT, som arbetar undersökande, med bl.a. labbar, konstruktionsarbete och programmering av legorobotar inom NO- och teknik ämnena för samtliga årskurser. Du arbetar huvudsakligen med ENV under den varma årstiden och med ENaT från november till mars
Både ENV och ENaT har fokus på skolutveckling. Dina arbetsuppgifter är mycket omväxlande. Du skapar pedagogiska teman och lektionsplaneringar för både utomhuspass och lektioner i naturvetenskap och teknik. Du brinner för att utveckla verksamheten efter aktuell forskning och efter skolornas behov. Du genomför den planerade undervisningen tillsammans med lärare och elever i åk F-9. Dessutom ansvarar du för administration, bokning, samt uppföljning av insatserna.
Du kommer även att planera och bedriva fortbildning för pedagoger kring naturvetenskap-teknik och utomhuspedagogik.
Du är legitimerad grundskollärare med breda ämneskunskaper i de naturvetenskapliga ämnena och med erfarenhet av utomhuspedagogik. Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, andra pedagoger och skolledare.
I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare som lätt skapar ett gott arbetsklimat som präglas av trygghet, förtroende och respekt. Du har god didaktisk förmåga, djupa ämneskunskaper och en tydlig struktur med ett varierat undervisningssätt. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din undervisning. Du är intresserad av att läsa in ny forskning och ser det som ett självklart sätt att vidareutveckla dig i din yrkesroll. Du uppskattar att arbeta i team och använder humor och glädje som redskap i vardagen. Du är inte främmande för arbetsuppgifter som kräver fysisk aktivitet. Erfarenhet av pedagogiskt arbete krävs.

Körkort krävs!

Kvalifikationer

Lärarlegitimation - Avgörande
Du bör vara legitimerad lärare med behörighet, erfarenhet och kompetens inom No-ämnen och teknik.

Utomhuspedagogik - Avgörande
Du bör har erfarenhet, intresse och kompetens inom utomhuspedagogik.Flexibel - Avgörande
Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.

Samarbetsförmåga - Avgörande
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Relationsskapande - Avgörande
Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer.

Pedagogisk insikt - Avgörande
Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Problemlösande analysförmåga - Viktig
Du arbetar bra med komplexa frågor. Du har en god förmåga att analysera och lösa komplicerade problem.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-10

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C36809

Gör ansökan