jobb just nu!

Trainee som PA-konsult/HR-konsult med inriktning arbetsmiljö till Hudiksvalls kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bygg framtiden med oss
Som trainee får du en given roll men möjligheten att se en bredd i yrken, uppdrag och karriärvägar. Det här är en stor möjlighet för dig som är i början av din karriär. På många orter är kommunen den största arbetsgivaren, vilket gör att det kan finnas många karriärvägar att gå när man är anställd. Kommunen är en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna.

Ta chansen att söka som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen där du får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling! Som trainee är du med i hetluften och påverkar - på riktigt.

Så, vill du skapa framtidens välfärd tillsammans med oss?


Arbetsuppgifter

Under 12 månader arbetar du ungefär 80 procent med de arbetsuppgifter som ingår i traineetjänsten, självklart med stöd av en erfaren handledare. Den övriga tiden deltar du tillsammans med de andra traineerna i ett program där du får kunskap om hur en kommun är organiserad och fördjupning i olika områden som är grundpelare i organisationen. Det kan vara exempelvis kommunikation, ekonomi, digitalisering, samhällsbyggnad och näringsliv.

Som trainee som PA-konsult/HR-konsult med inriktning arbetsmiljö i Hudiksvalls kommun kommer du bland annat jobba med att:

• Delta i det dagliga arbetet i PA-teamet.
• Stödja våra verksamheter i deras arbetsmiljöarbete. Det innefattar flera olika områden. Till exempel systematiskt arbetsmiljöarbete, aktiva åtgärder enligt Diskrimineringslagen, rehabilitering och hälsa i arbetslivet.
• Omvärldsbevakning avseende arbetsmiljö.
• Stödja chefer i kommunens verktyg och system avseende arbetsmiljö, såsom Adato, Lisa och Hypergene.
• Uppdatera riktlinjer och rutiner samt delta utvecklingsarbete inom arbetsmiljöområdet.

Du och dina fem PA-konsultskollegor kommer tillsammans ansvara för att ge råd och stöd inom hela personalområdet. Varje PA-konsult i Hudiksvalls kommun har ett ansvar för något eller några strategiska områden. Ditt område kommer vara arbetsmiljö. En annan av teamets PA-konsulter arbetar delvis inom samma område, så ni kommer ha ett nära samarbete.

Under två månader hösten 2021 kommer du att ha en så kallad breddningsperiod. Det innebär att du kommer vara trainee i någon av de andra kommunerna som ingår i programmet. Syftet är att du ska få bredare insikt i hur det kan se ut i olika kommuner. Dessutom får du chansen att bygga ett ännu större nätverk inför framtiden.

Du kommer tillsammans med de andra traineerna att få åka till Bryssel under tre dagar för att lära dig mer om hur svenska kommuner kan påverka arbetet inom EU och hur vi påverkas av de beslut som tas där. Hänsyn tas givetvis till hur situationen ser ut med Covid -19 och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet, utan kravet är att du har en examen inom personal, HR, beteende, arbetsliv eller hälsa. Din akademiska examen får dock inte vara äldre än tre år och du ska kunna visa upp ditt examensbevis inför programstart.

Vi söker dig som är intresserad och har ett engagemang i samhällsfrågor och som vill vara med och bidra till framtidens välfärd. Du har förmåga att lyfta blicken för att se och förstå din del och ditt bidrag till helheten och ett större sammanhang. För att trivas och passa i rollen som trainee behöver du ha ett öppet och accepterande förhållningssätt gentemot andra som du möter, eftersom du kommer ställas inför många nya situationer och samverka med många olika grupper. Det är både berikande och utmanande!

För att passa och trivas i rollen som PA-konsultstrainee behöver du:
• Vara strukturerad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt till dess att projekt är avslutat eller resultat uppnådda. Du sätter upp och håller tidsramar.
• Vara problemlösande och strategisk. Du arbetar bra med komplexa frågor. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar.
• Vara trygg, stabil och ha självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella.
• Ha god samarbetsförmåga. Det innebär att du arbetar bra med andra människor och att du relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
• Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Detta är viktiga förmågor för PA-konsulter då tjänsten

För oss är det viktigaste att du har ett genuint intresse för beskrivna arbetsuppgifter och en vilja att tillsammans med oss göra skillnad för våra kommuninvånare och skapa framtidens välfärd!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-07

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A961839

Gör ansökan

Övrigt

Följande kommuner ingår i Trainee Sundsvallsregionen: Sundsvall, Hudiksvall, Härnösand, Timrå, Ånge och Nordanstig. Traineeprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och är nyfiken på alla de intressanta uppdrag som finns inom offentlig sektors förvaltningar och bolag.

Din lön under programmet är 25 500 kr i månaden.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan digitalt. Inte via e-post eller i pappersformat. Det är för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och för att möjliggöra god kommunikation med våra sökande.

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Varmt välkommen med din ansökan!