jobb just nu!

Boendestödjare till LSS-boende

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Vårt gruppboende på Njuravägen består av sex lägenheter. Boendet är vackert beläget i ett naturskönt villaområde i centrala Broby.

Arbetsuppgifter

Vi söker boendestödjare till våra gruppboende med nuvarande placering på Njuravägen.

Du kommer att vara en del av en större verksamhet och arbetar över enhetsgränserna.

Arbetet innebär att som en del i ett välfungerande och professionellt team ge stöd till personer med funktionsnedsättning i deras vardag. I arbetet ingår omvårdnadsinsatser utifrån de boendes individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagen.

Stödet avser både planering och genomförande av hushållssysslor, personlig omvårdnad samt utflykter och aktiviteter utanför gruppbostaden.

I rollen som boendestödjare arbetar du efter ett coachande förhållningssätt. Du upprättar och följer upp genomförandeplaner och tillsammans med dina kollegor är du med och tar fram handlingsplaner kring enskilda boende.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga då vår vision är att stärka individen.
Det är viktigt att du har ett brinnande intresse för att arbeta utåtriktat och flexibelt med det våra boende behöver stöd med. Målet är att våra boende ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt, med hänsyn till förmågor och rätten att vara som man är. Som boendestödjare motiverar du därför våra boende i olika vardagssituationer för att öka delaktighet, självbestämmande och självständighet bl.a. genom att visa respekt för individens integritet samt att ge brukarna förutsättningar till egen utveckling.

Att arbeta som boendestödjare innebär ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten.

Vi söker medarbetare som kan jobba flexibla tider, dag, kväll, natt och helg.

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete med situationsbaserad handledning och där du har chans att påverka såväl arbetets upplägg som arbetstider.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en socialpedagogisk utbildning, undersköterska med inriktning utvecklingsstörning/psykiatri, gymnasieutbildning med en omsorgspedagogisk inriktning eller har annan utbildning/kompetens som arbetsgivaren anser likvärdig.

Vi ser gärna att du har god kunskap om autism och neuropsykiatriska diagnoser och har god förståelse/kunskap om utvecklingspsykologiska processer.

För att trivas som boendestödjare ser vi att du har hög social kompetens och empatisk förmåga och har lätt för att samarbeta och kommunicera med boende, anhöriga, medarbetare och andra professioner.

Som person är du nyfiken, flexibel, kreativ och öppen för förändringsarbete samt har en god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du ser möjligheter istället för hinder och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter.

Du är en utvecklingsdriven person som är trygg i dig själv för att kunna ge stöd och trygghet till de boende. Vidare tar du stort ansvar för, och har lätt att reflektera kring den egna arbetsinsatsen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska såväl i tal som i skrift.

Körkort erfordras för tjänsten.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.
85 %

Ansökan

Referensnummer:   A841320

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Tjänsten innehåller dygnspass.

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval.

Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.