Biträdande rektor till Vuxnas lärande

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Vuxnas lärande omfattar kommunal vuxenutbildning på grund- och gymnasial nivå, svenska för invandrare (SFI), Lärcentrum, Yrkeshögskolan samt regionalt kansli för Samhällsorientering på modersmål. Verksamheten erbjuder även yrkesvuxutbildningar lokalt- och regionalt i samverkan med Örebro län. På ett år studerar ca 1200-1500 elever inom vuxenutbildningen.

Skolan arbetar aktivt med kunskaps- som värdegrundsuppdraget och det finns en genomarbetad struktur för vårt systematiska kvalitetsarbete. Vi söker nu en biträdande rektor med ansvar för grundläggande- och gymnasial nivå inom vuxenutbildningen samt administrations- och antagningsprocess. Ansvarsfördelningen kan över tid ändras för att möta verksamhetens behov.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor ingår du i Vuxnas lärandes skolledning där du tillsammans med rektor och administrativ chef leder en snabbföränderlig verksamhet där eleven och kommuninvånaren står i centrum. Som del av Vuxnas lärandes skolledning förväntas du arbeta i team med övriga skolledare och du tar gemensamt ansvar för frågor som inte alltid hör till din specifika verksamhet eller personal. Du kommer att ha verksamhets-, personal- och ekonomiskt ansvar för delar av organisationen.

Samverkan med externa aktörer förekommer och det är viktigt att du som biträdande rektor ser vuxenutbildningen som en naturlig aktör bland övriga samhälleliga strukturer och satsningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av skolledarskap med personalansvar är meriterande.

Vi söker dig som är driven att utveckla verksamheten i samarbete med övriga skolledningen och dina medarbetare.
För att bli lyckosam i uppdraget behöver du vara skicklig på att organisera och formalisera processer inom ramen för verksamhetens upparbetade strukturer för kvalitetsarbete. Här kan erfarenheter av arbete kring kartläggning, uppföljning och systematik komma väl till pass.
Du har hög tilltro till dina medarbetare och du är skicklig på att förmedla verksamhetens mål på ett lättförståeligt sätt. Du delar skolledningens övertygelse att utvecklingsarbete är en gemensam process där alla roller är lika viktiga. Tillsammans är vi framgångsrika.

Uppdraget är komplext och du som skolledare behöver vara beredd att lära nytt och tänka om och vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet. Med fördel har du erfarenhet av att arbete inom en politiskt styrd skolorganisation.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse och när erforderliga beslut har fattats.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   BUN 2021-00351

Gör ansökan

Övrigt

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.