Studie- och yrkesvägledare, Hedängskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Hedängskolan 7-9 är en skola med cirka 200 elever och cirka 30 medarbetare. Skolan ligger i Storvik med goda kommunikationsmöjligheter både med buss/tåg. I skolans närområde finns natur, skidspår, isbana, bad, idrottsplats och idrottshall som nyttjas i verksamheten. På skolområdet finns även en F-6 skola som vi har ett gott samarbete med.

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar alla de uppgifter som ingår i en studie- och yrkesvägledares uppdrag.
Vi arbetar med det breda perspektivet, som undervisning kring arbetslivet, studiebesök, prova-på-dagar, framtidsmässor, öppet hus, utbildningsinformation och aktiviteter för att öka elevens självkännedom. Men också den personliga vägledningen genom vägledningssamtal individuellt och i grupp.

Tillsammans med dina medarbetare inom den lokala elevhälsan kommer du att planera, genomföra och utvärdera verksamheten. Du kommer också att tillhöra en grupp med övriga studie- och yrkesvägledare inom Sandvikens Kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som studie- och yrkesvägledare.
Vi kommer att vara mycket intresserade av din erfarenhet och ditt engagemang för unga människors verklighet.
Du ska vara trygg, vägledande, tillgänglig, professionell och strukturerad. Du måste också ha lätt för att samarbeta.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-09

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   795-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.