Vi söker flera förskollärare till Holma förskola i Höör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

I Förskoleområde 1ingår Holma, Skeppsklockan, Fogdaröd och Norra Rörums förskolor. Vi arbetar projekterande med barns nyfikenhet och intresse som grund och lägger även extra fokus på utveckling av våra lärmiljöer och utepedagogik.

Vi arbetar gemensamt för att utvecklas och utmanas framåt. För detta har vi ett tydligt
systematiskt arbete för dokumentation, reflektion, uppföljning och utveckling.

Vi söker förskollärare till Holma förskola.
Höörs kommun växer och som förskollärare på Holma kommer du att vara del i flytten till en nybyggd förskola hösten 2024. Detta ger dig möjlighet att vara med om och kunna påverka i att bygga något helt nytt från grunden.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du projekterande med inspiration från Reggio Emilia.

Arbete med undervisning i mindre grupper är en grund i det dagliga arbetet och vi ser det som en självklarhet att barn ges möjlighet att både kunna reflektera över sitt lärande och att få vara i miljöer som stimulerar och utmanar dem vidare.

Det finns tydliga metoder och arbetssätt för att driva det systematiska kvalitetsarbetet och vi strävar alltid mot kontinuerlig kompetensutveckling.
Digitalisering ser vi som ett självklart inslag i den dagliga verksamheten.

I ditt dagliga arbete som förskollärare så erbjuds du stöd av såväl pedagogista som digitaliseringspedagog. Som anställd i vårt förskoleområde har du förutom egen- och arbetslagsplanering även reflektionstid tillsammans med andra kollegor i vårt förskoleområde.

Som nyanställd får du dessutom en mentor som sätter dig in i våra lokala rutiner och vårt systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och är väl förtrogen med Lpfö 18. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation då vi använder det som ett verktyg för att synliggöra barnens delaktighet och inflytande i utbildningen.

Som person ser vi att du som sökande har god samarbets- och kommunikationsförmåga och har en vilja att bidra till utveckling och god kvalité. Du har förmåga till ett flexibelt arbetssätt där samarbete och en positiv inställning är en självklarhet. Du är driven och har ett tydligt fokus på att erbjuda barnen en utbildning av hög kvalitet utifrån projekterande arbetssätt. Du ser det kollegiala lärandet som en tillgång och tror på att tillsammans når vi längre.
Du ser det kompetenta barnet som lär och utvecklas i samspel med andra.
Vi förväntar oss att du har förmågan att använda digitala verktyg som en naturlig del av arbetet liksom att utveckla lärmiljöer, såväl inne som ute.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   44/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.