jobb just nu!

Parkchef – Stadsträdgårdsmästare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Ljungby kommun är vi öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Hos oss hittar du Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans! Vill du vara med?

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb

Vill du vara med och göra vardagen snyggare och tryggare för Ljungby kommuns invånare? Vill du leda och utveckla avdelningen som sköter Ljungby kommuns parker och grönområden?

Vår parkchef-stadsträdgårdsmästare har bestämt sig för att gå i pension till hösten. Vi söker därför hans efterträdare till parkavdelningen i Ljungby kommun.

Som parkchef driver du utvecklingen och det visionära arbetet för Ljungbys parker och grönområden. Du och din enhet är en viktig del i stadens gestaltning och planering. Parkchefen ansvarar för parkenhetens verksamhet, ekonomi, personal och utveckling. Enheten består av cirka 20 medarbetare som du aktivt tillsammans med en arbetsledare leder och coachar i det dagliga arbetet. Vidare arbetar du med förvaltning och handlägger egna planerings-, gestaltnings- och utredningsuppdrag. Du arbetar i nära samverkan med våra enheter för drift och underhåll och projektledning samt övriga förvaltningar inom kommunen.

Det finns också en gemensam kundtjänst för både gatu- och parkavdelningen.

I tjänsten är du ett ansikte utåt för Ljungbys parker och offentliga miljöer.
Du kommer att ha vår nuvarande parkchef som en mentor de första fyra månaderna. Som mentor stödjer han dig med de erfarenheter som han har av verksamheten. Efter denna tiden tar du över verksamheten men du kommer ha din mentor kvar fram till hösten i organisationen som en stöttning för dig.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att utveckla arbetsprocesser för verksamheten samt arbeta fram enhets- och individmål. Du är beställare och budgetansvarig för parkverksamheten.

Du är kravställare mot konsulter och du genomför olika typer av upphandlingar. Du är även intern beställare.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen för tekniska förvaltningen.

Dialog med kommuninvånare, kollegor och förtroendevalda.

Kvalifikationer

Akademisk examen inom landskapsarkitektur eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av grönplanering, samt utveckling, gestaltning, projektering och förvaltning av offentliga platser.

Dokumenterad chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Erfarenhet av ledarskap och har stort intresse av att utveckla och coacha dina medarbetare. Du är van att arbeta med konsulter och entreprenörer.

Körkort behörighet B

Personliga egenskaper som vi värdesätter i rollen som parkchef är förmågan att entusiasmera och skapa delaktighet i ledarskapet. Vidare är du utvecklingsorienterad och förstår innebörden av att arbeta i en politisk styrd organisation där mål och resultatuppfyllelse är viktigt.

Du arbetar strukturerat och har en god kommunikationsförmåga.

Övrigt meriterande är:
• Kunskaper om LOU, AMA och AB04
• Erfarenhet av att arbeta med CAD

Anställningens omfattning

Tillträde den 1 maj eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A833002

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.
Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.