jobb just nu!

Samhällsekonom till Vattenmyndighetens kansli

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar cirka 250 engagerade medarbetare. Experter, specialister och generalister samverkar för länets utveckling och tillväxt och svarar för myndighetsutövning.
Länsstyrelsen i Kalmar stävar mot att bli Sveriges bästa länsstyrelse genom att arbeta med vår värdegrund. Vi vill uppfattas som effektiva, serviceinriktade, objektiva och självklart att möta alla med respekt. Som anställd på vår arbetsplats förutsätter vi att du delar vår värdegrund.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och vårt värdegrundsarbete kan du läsa mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/


Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Vår engagerade grupp jobbar med vatten - en av samhällets viktigaste framtidsfrågor. Du kommer att arbeta med samhällsekonomisk analys i olika delar av vattenförvaltningscykeln, vilket innebär konsekvens- och styrmedelsanalys med koppling till åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer samt ekonomisk värdering av miljön och samhällsnyttor. Dessutom kan annat löpande vattenförvaltningsarbete ingå i tjänsten beroende på din kompetens och intresse. Vårt arbete bedrivs i sexårscykler vilket ger stor variation i arbetet. Det ger utrymme för egna initiativ till både utveckling av arbetsprocesser och metoder för samverkan och kommunikation. Vi förutsätter att du är engagerad och nyfiken med ett stort kunnande och intresse för samhällsfrågor, miljö och nationalekonomi.


Vattenmyndigheten har ett nära samarbete med de andra fyra vattenmyndigheterna i landet och med länsstyrelserna inom distriktet i syfte att skapa en effektiv och integrerad vattenförvaltning. I alla våra uppdrag är det särskilt viktigt att kunna upprätthålla kontakter och skapa nätverk på olika plan och med olika perspektiv; allt från samarbeten på lokal och regional nivå till nationella nätverk och samverkan med andra länder inom EU.
Uppdragen förutsätter ett brett perspektiv på hållbar samhällsutveckling med bäring på vattenmiljön. Arbetet innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling. På kansliet har vi ett öppet arbetsklimat, värnar vår arbetsglädje och vår teamkänsla.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har:
- akademisk utbildning inom nationalekonomi med inslag av samhällsvetenskap eller motsvarande. Gärna med koppling till hållbarhetsfrågor.
- flerårig arbetslivserfarenhet av utredningsarbete inom myndighet eller organisation med bred förankring i samhället,
- förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar och behålla ett helhetsperspektiv,
- dokumenterad väl utvecklad kommunikativ förmåga och lätt för att utrycka dig i tal och i skrift

Det är meriterande om du har:
- kunskap om EUs vattendirektiv,
- erfarenhet av miljöekonomisk analys och kostnad-nyttoberäkningar
- erfarenhet av projektledning, arbete i nätverk, samordnaruppdrag, eller liknande.

Vi söker dig som har god analytisk förmåga, är noggrann och har utvecklad samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du har förmåga att skapa och bevara goda relationer samt att du kan vara drivande inom såväl självständigt arbete som arbete i grupp. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet för uppgiften.

Körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-2937-2019

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder Dig en unik arbetsplats
fylld av kunniga experter och ambitiösa generalister inom en mängd olika samhällsfunktioner. Länsstyrelsens står just nu inför många intressanta utmaningar och anställningen ger därmed goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har en god arbetsmiljö, bra personalsociala förmåner och stora möjligheter till flexibel arbetstid. Vi välkomnar mångfald och ser jämställdhet som en självklarhet.

Som anställd innebär det att du kommer att krigsplaceras vid Länsstyrelsen i Kalmar län.

Vi undanber oss alla erbjudanden om
annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Vi har i rekryteringen valt att använda oss av Visma recruit som rekryteringsverktyg och kommer således inte hantera ansökningar via e-post eller post.