Utredningsingenjör inom avfall och återvinning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Årjängs kommun vill vi möta framtiden med att tänka nytt och annorlunda. Det är viktigt att vi kopplar upp oss mot det som växer, tänker plats och arbetsplats tillsammans och tar vara på möjligheter som finns. Därför har vi idag ett antal pågående samarbeten med bland annat Karlstads universitet och näringslivet. Här finns det utrymme för nya människor och idéer.

Var med på resan i Värmlands tillväxtkommun #näringsrikaårjäng

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar en rad spännande arbetsuppgifter för att utveckla renhållning och återvinningstjänster till våra kommuninvånare. Arbetet spänner över tekniska, juridiska och ekonomiska frågor och arbetet kommer att ske i tätt samarbete med kommunens VA/Renhållnings-chef. En stor del av arbetstiden kommer du att arbeta med olika utredningar, tex revidering av kommunens avfallsplan och andra styrdokument. Information och kundkontakter är periodvis en stor del av arbetet, liksom dialog med tillsynsmyndigheter.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat

• Tillståndsfrågor och dialog med tillståndsmyndigheter
• Att tillsammans med entreprenören utveckla Återvinningscentralernas område
• Renhållningsordningen (avfallsplan och renhållningsföreskrifter)
• Renhållningstaxa
• Framtagande av budget för renhållningsverksamheten tillsammans med enhetschef
• Upphandlingar, avtalsfrågor och ekonomiska utredningar inom området
• Administrativa uppgifter inom tekniska kontorets uppdrag

Kvalifikationer

Som person är du serviceinriktad, initiativrik, samarbetsvillig och har intresse av att på ett aktivt sätt arbeta med kommunens förbättringsarbete. Det är av vikt att du har en god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift. Du som söker denna tjänst har minst högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, resurshushållning/återvinning, miljö, samhällsplanering eller liknande. Du har god datorvana och goda kunskaper i MS Office-paketet. Erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.
Giltigt B-körkort är ett krav

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   A1008892

Gör ansökan

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.