Förvaltningsledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Vid kommunledningsförvaltningen finns IT-enheten placerad och vi söker 4 nya kollegor till rollen som Förvaltningsledare. Rollen som Förvaltningsledare är en viktig roll för kommunens förvaltning av de förvaltningsobjekt som finns i kommunen. Vi söker ett antal förvaltningsledare med inriktning mot:
• Förvaltningsledning verksamhet
• Förvaltningsledning IT

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare arbetar du nära verksamheten med att förvalta och utveckla verksamhetsstöd, systemstöd, processer, dokumentation, rutiner och anvisningar kopplat till kommunens förvaltningsobjekt. Förvaltningsledaren agerar även stöd och rådgivare till informationssäkerhetssamordnare, säkerhetshandläggare och systemspecialister i kommunen kring frågor om kommunens förvaltningsobjekt. Som förvaltningsledare har du även kontakter med kommunens leverantörer av verksamhetssystem och drifttjänster.

Du kommer att leda och delta i olika typer av projekt, riskanalyser, upphandlingar, förstudier och workshops. Du deltar även i olika samverkansforum med både interna och externa aktörer. Du kommer att arbeta med ständiga förbättringar framförallt kopplat till de förvaltningsobjekt enheten ansvarar för och deltar även i IT-enhetens verksamhetsplanering för att driva enhetens processer framåt mot verksamhetens mål.

Till din hjälp finns kompetenta medarbetare i den egna enheten och ute i kommunens förvaltningar samt en professionell driftleverantör som jobbar med support, administration och drift av kommunens IT-infrastruktur.

Kvalifikationer

Förvaltningsledaren har relevant akademisk utbildning med inriktning systemteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Med motsvarande kunskap avses exempelvis yrkeshögskola, kurser och certifieringar eller dokumenterad erfarenhet, gärna från offentlig sektor, inom området.

Du har god organisationsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är metodisk, kan ta ansvar för din egen vardag och kan arbeta självständigt. Du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa och upprätthålla goda relationer.

I övrigt krävs även goda kunskaper i svenska och engelska. Du bör även ha körkort klass B.

Förvaltningsledare verksamhet
Som förvaltningsledare verksamhet arbetar du strategiskt och konsultativt mot Bodens kommuns förvaltningar för att förvalta dess IT-stöd och utveckla verksamheten med hjälp av IT. Du ansvarar för några specifika förvaltningsobjekt.

Meriterande är även certifiering, kunskap och erfarenhet inom:
• Offentlig verksamhet
• PM3
• Projektledning

Förvaltningsledare IT
Som förvaltningsledare IT har du förmågan att omsätta dina tekniska kunskaper och föra en dialog kring verksamhetsbehov och IT-stöd på mottagarens nivå. Du har en bred teknisk bakgrund och erfarenhet från arbete med stora IT-miljöer och de utmaningar det medför.

Meriterande är även certifiering, kunskap och erfarenhet inom:
• PM3
• ISO/IEC 27000
• IT-säkerhet
• Identitetshantering
• Projektledning

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1174454

Gör ansökan

Övrigt

IT-enheten är en relativt liten enhet där vi lägger stor vikt på att hitta rätt person.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap vid placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.