Semestervikarier Personliga assistenter

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Arbetsuppgifter

Askersunds kommun söker nu semestervikarier till ett av Sveriges viktigaste jobb inom personlig assistans. Vikarieperioden gäller för sommaren 2021, från mitten av juni till mitten av augusti med introduktionsutbildning och bredvidgång innan vikariatets start (genomförs under våren och utbildningen sker v 24).
Vi söker personliga assistenter (undersköterskor eller stödassistenter) med ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du kommer i ditt arbete vara en hjälpande hand i vardagen till personer med olika typer av behov. I arbetet ingår allt från personlig omvårdnad, medicinska insatser, hjälp vid måltider, att sköta ett hem, inköp, vid fritidsaktiviteter, träning och hjälp att kommunicera samt övriga rehabiliterande och habiliterande insatser. Hos vissa brukare förekommer nattarbete i form av jour, hos andra förekommer vaket nattarbete. Ensamarbete förekommer.
Du erbjuds ett omväxlande arbete med möjlighet till personlig utveckling, samt möjlighet till förlängning efter semesterperioden. Om vi trivs med dig och du med oss så finns goda chanser att få fortsätta arbeta som vikarie inom verksamheten. Vi ser fram mot att få din ansökan!

Kvalifikationer

Du ska vara 18 år eller äldre och gärna ha relevant utbildning.
Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med människor.
Arbetet som personlig assistent kräver att du kan samarbeta med brukaren och dess anhöriga.
Vi söker dig som:
- har ett salutogent och rehabiliterande förhållningssätt
- sätter brukarens behov i centrum
- har ett bra bemötande och är positiv
- är lyhörd, flexibel och ansvarstagande
- har kunskap och erfarenhet av social dokumentation
- behärskar svenska språket i tal och skrift för att kunna kommunicera med brukare.

På grund av uppdragets karaktär vill vi att du har sjukvårds/omvårdnadsutbildning (Omvårdnadsprogrammet) så att delegering av medicinska insatser ska vara möjlig. Tidigare erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg är meriterande. Det är en fördel om du kan börja tidigt under våren så att du hinner bli delegerad på olika insatser.

Introduktionsutbildning kommer sedan att ske under vecka 24.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-08-15

eller enl ök
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   SEMVIK PERSASS 2021

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!