Trygg och erfaren stödassistent till fritidsverksamhet LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Regnbågens korttidstillsyn vänder sig till barn och ungdomar från 12 år och uppåt med autism och andra funktionsvariationer. Korttidstillsyn innebär att ungdomar med behov av tillsyn före eller efter skoldagen samt under skollov kan komma och få fritids hos oss. Vår målsättning är att erbjuda en meningsfull och rolig fritidstund för barn och ungdomar samt en trygg avlastnings för föräldrar/anhöriga.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Att arbeta på Regnbågen innebär att stötta våra barn och ungdomar under deras vistelse och i samråd med anhöriga, kollegor, chef samt andra berörda aktörer skapa en tydlig struktur som möjliggör en meningsfull och god tillvaro för våra ungdomar. Arbetet kan vara utmanande och därför behöver du som söker ha ett följsamt och inlyssnande arbetssätt. Arbetet ställer krav på dig i form av förmåga att kunna anpassa ditt arbetssätt och vara flexibel utifrån ungdomarnas dagsform. En stor del av arbetet innebär att kunna kommunicera och planera med alternativa kommunikationssätt såsom bildstöd och tecken.

Arbetstempo och arbetsbelastning kan vara varierande därför behöver du vara både uthållig och tålmodig, samt inneha förmågan att vara bekväm i både aktiva som lugna perioder. Med fördel initiativrik när det kommer till att ta eget ansvar för att se och utföra arbetsuppgifter som ska utföras när det finns utrymme under ditt arbetspass.

Det är viktigt att du har ett professionellt bemötande mot alla personer som du möter inom och i anknytning till verksamheten. Kontakt och dialog med ungdomar och anhöriga ska bygga på respekt för människors lika värde, individens självbestämmande och integritet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom:
Barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet, socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav.

Som person är du trygg i dig själv, tålmodig och vågar ta egna initiativ. Vidare behöver du vara lösningsfokuserad då arbetet kan innebär snabba förändringar där ungdomens behov och förutsättningar förändras. Den dagliga kontakten med brukare och medarbetare ställer krav på din kommunikativa förmåga, där du med lätthet förmedlar information enkelt och tydligt, muntligt som skriftligt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Meriterande för tjänsten är:
Dokumenterad erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/ eller funktionsvariation.
Autismspecifik kompetens
Erfarenhet av arbete med utmanande beteende.
Erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik så som TAKK/AKK.
Utbildning i lågaffektivt bemötande
Datorvana och erfarenhet av dokumentation
B-körkort

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1258223

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Ansök utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.