Biträdande rektor till Jakobsgårdsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nu har du chans till ett varierande, stimulerande och utvecklande arbete tillsammans med ett glatt och engagerat gäng som fokuserar på möjligheter. Jakobsgårdsskolan är Borlänge kommuns grundsärskola och vi söker nu en biträdande rektor, kanske är det du?

Som biträdande rektor är du med och formar tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. Olikheter är en tillgång och det måste vi ta vara på. Jakobsgårdsskolan har 85-90 elever från åk 1 till åk 9 och ett fritidshem, vi är organiserade i 5 enheter som från och med hösten 2021 kommer att finnas i samma lokaler. Hos oss finns också ett elevhälsoteam med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och socialpedagog.

Vi är en flexibel verksamhet som möter elever med behov av särskilt stöd utifrån ett specialpedagogiskt synsätt där eleven alltid står i fokus. För att skapa den bästa lärmiljön för våra Borlängebor tror vi på ett stödjande klimat och ett kollegialt lärande.

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Arbetet bygger på ett nära och väl fungerande samarbete där du tillsammans med rektor och skolans ledningsgrupp ansvarar för att verksamheten bedrivs i enlighet med styrdokument och mot uppsatta mål med utgångspunkt från vetenskapliga grunder. I nära samverkan med rektor leder, fördelar och följer du upp det pedagogiska arbetet och förväntas bidra i skolans utvecklingsarbete. Du utvärderar pedagogiska processer och tar stort ansvar i det systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbetet samt ingår i rektorsnätverket.

Utöver detta förväntas du:
• ha personal-, elev- och verksamhetsansvar tillsammans med rektor
• biträda rektor i olika uppdrag
• bidra i elevhälsoarbetet där fokus är att arbeta främjande och förebyggande
• brinna för skolutveckling och vara lyhörd för idéer och förslag

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk examen och lärarlegitimation samt är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument. Du har erfarenhet av arbete inom förskola/grundskola, gärna från ett mångkulturellt område och har god kunskap om skolans metodik och pedagogik. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildningen, har erfarenhet av att leda grupprocesser framåt och kunskap om digitalisering. Det är också meriterande om du har erfarenhet från en liknande verksamhet, exempelvis undervisat elever med funktionsvariationer utifrån ett specialpedagogiskt synsätt. Det är en fördel om du har haft en ledande befattning inom en skolorganisation och har en förståelse för uppdraget. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska samt B-körkort.

Vem tror vi att du är?
För oss är det viktigt att du är lyhörd och har förmåga att på ett lösningsfokuserat sätt se utvecklingsmöjligheter tillsammans med föräldrar, medarbetare, elevhälsoteam och ledning. Du har ett logiskt tänkande och kan organisera och prioritera på ett effektivt och noggrant sätt när det är mycket att göra. Det är viktigt att du har förmåga att etablera och utveckla goda relationer oavsett vem du möter. Du har vilja och kompetens att initiera och leda grupprocesser framåt där elevernas lärande alltid står i fokus. Du sprider arbetsglädje och entusiasmerar medarbetare att utvecklas både individuellt och som grupp. Du har ett stort hjärta för vår elevkategori.

Vi tror på långsiktigt arbete och ett ömsesidigt givande och tagande. Tillsammans bygger vi framtidens skola. För barnen. För framtiden. Vill du bli en del av vårt team?

Anställningens omfattning

Tillträde 1 augusti alternativt enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1018520

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.