jobb just nu!

Koncernarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå är inne i en spännande utveckling och tillväxt, kommunen planerar för 10 000 nya Luleåbor. Befolkningskurvan pekar stadigt uppåt och just nu är vi ungefär 78 000 invånare. I Luleå finns storstadens möjligheter och utbud tillsammans med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommuns organisation består av över 300 yrkesroller och fler än 6 900 anställda. Vi behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare, och nu finns chansen till en central roll inom Luleå kommuns digitaliseringsresa!

Arbetsuppgifter

Vill du spela roll i Luleå kommuns digitaliseringsresa? Som koncernarkitekt har du en central roll inom Luleå kommuns utvecklings-, förändrings och digitaliseringsarbete.

I uppdraget som koncernarkitekt ansvarar du för styrning av helhetsarkitektur, som utgörs av IT- och verksamhetsarkitektur, med fokus på processer, information, applikationer och teknik. I uppdraget ingår att vara stöd till Luleå kommuns utvecklings- och förändringsverksamhet samt i vissa fall även drivande, ledande och samordnade inom dessa verksamheter, kopplat till digitalisering. Du tar fram styrande principer för arkitektur och processtyrning och säkerställer att dessa följs, samt tydliggör nyttan med arkitektur. I arbetsuppgifterna ingår även projektledning samt analys- och förstudiearbete.

Du rapporterar direkt till avdelningschefen för avdelningen Innovation & Utveckling tillika CIO Luleå kommun samt ingår i ledningsgruppen för avdelningen tillsammans med enhetschefer för IT-drift, IT-förvaltning och Digital Utveckling.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, nytänkande och långsiktigt arbete. För att lyckas väl i din roll strävar vi gemensamt mot att skapa goda förutsättningar för din yrkesmässiga utveckling genom kompetensutveckling och eget handlingsutrymme i arbetsrollen. Vi tillämpar flexibel arbetstid och ett ledarskap som underlättar samspelet mellan arbete, fritid och familjeliv.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete samt vana att självständigt leda utvecklingsprojekt. Din erfarenhet av verksamhetsarkitektur, IT-arkitektur, projektledning, förstudie- och analysarbete gör att du kan arbeta med och koordinera projekt och förändringsarbete inom många områden. Det är meriterande om du har erfarenhet från att genomföra nyttovärderingar. Du har en högskoleexamen i grunden eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom följande områden:
• förmåga att beskriva och analysera verksamheter ur ett helhetsperspektiv.
• leda och driva utvecklings-, förändringsarbete och affärsutveckling.
• analys, verksamhetsutveckling för olika typer av verksamheter.
• att driva affärsmässig utveckling av en verksamhet i förändring, med stort fokus på verksamhetsnytta och effekthemtagning.
• arkitektur och arkitekturstyrning på taktisk/strategisk nivå.
• certifierad verksamhetsarkitekt, affärsarkitekt, chefsarkitekt eller har dokumenterad erfarenhet av arbete inom dessa områden.
• innovationsarbete.
• arbete inom offentlig sektor, med fördel inom kommunal verksamhet, och därmed förståelse hur kommuner fungerar i ledning, styrning, organisation och uppföljning.
• upphandling och Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Vi tror även att du har en stor verktygslåda med metoder, processer tillsammans med kunskap och erfarenhet som du använder i arbetet med såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar.

Då rollen innebär många kontaktytor kräver uppdraget god samarbetsförmåga och hög social kompetens och att du kan anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Rollen som koncernarkitekt innebär ett ansvarstagande i både din egen kommunikation och tidsplanering. Initiativtagande kommer utövas på daglig basis i både små och stora beslut. Vi tror att du har en naturlig nyfikenhet och strävan mot hög kvalitet i ditt arbete.

Arbetet innebär muntliga och skriftliga presentationer, det är viktigt att du är bekväm med att tala inför andra och att du talar och skriver mycket god svenska samt behärskar engelska. Resor förekommer och det är ett krav att du har B-körkort.

Ansökan

Referensnummer:   A953162

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb