Lärare i handelsämnen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Westerlundska gymnasiet har fördelarna från både den lilla och den stora gymnasieskolan. Hos oss erbjuds en stimulerande vardag i samlade studiemiljöer som andas studiero. Tack vare nära samarbete med studie- och yrkesvägledning, elevhälsa och pedagogiskt stöd har vi möjlighet att se och möta varje elevs enskilda behov.

Skickliga och entusiastiska pedagoger håller i undervisningen och vi har högre andel legitimerad personal än rikssnittet. Entreprenörskap är en viktig del i våra utbildningar vilket genom åren resulterat i flera priser och utmärkelser.

I vår skolrestaurang lagas god och nyttig mat, på plats i skolans kök. Varje dag serveras flera olika rätter och nybakat bröd direkt från ugnen. Vi ger goda möjligheter till kompetensutveckling och arbetar även med friskvård.

Westerlundska gymnasiet ligger placerad centralt i Enköping. I närheten av skolan går direktbussar till Uppsala och Västerås och på promenadavstånd ligger järnvägsstationen. Med tåg tar det 45 minuter till Stockholm och 15 minuter till Västerås.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa eleverna i service, kommunikation och företagande. Läsåret 22/23 kommer handelsprogrammet att förnyas på nationell nivå och du kommer att vara en viktig kraft i införandet av ny poängplan och förändrade kurser. Du och kollegorna i arbetslaget kommer leda denna process i ett nära samarbete. I skapandet av något nytt vill vi bevara de positiva värden vi idag har på programmet med trygg erfarenhet av service och företagande, ett nära och relationellt arbete med eleverna samt ett gott samarbete med lokala företag.
Ytterligare processer pågår på programmet. Dels är vår vision ett internationellt handelsprogram och vi utvecklar kontakter och utbyten inom och utom Europa. Dels digitaliseras utbildningen, precis som handelssektorn i stort. Du som lärare i handelsämnena kommer vara delaktig i dessa båda processer. Du anpassar din undervisning efter elevernas behov och förkunskaper och har fokus på elevernas måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad kollega med entreprenöriell kompetens, gärna med erfarenhet av eget företagande. Du har utbildning och kompetens inom handelsämnena. Vi ser gärna att du är legitimerad lärare.
Du är kreativ och beredd på att arbeta nära eleverna. Det är viktigt att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och tar hänsyn till detta i undervisningen.
Meriterande är lokal branschkännedom. Vi lägger vikt vid personlig lämplighet.
Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande under annonseringstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdag.

Tjänsten är 80% under läsår 21/22 och kommer öka till 100% i och med införandet av det nya handelsprogrammet 22/23.


Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-10

80% läsåret 21/22 och därefter 100%

Ansökan

Referensnummer:   C54471

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.