jobb just nu!

Förskollärare till Norra rektorsområdet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Orterna Åsbro, Rönneshytta och Snavlunda tillhör Norra området i Askersunds kommun. Våra verksamheter har nära till härlig natur; skog, sjö, äng och åkermark.

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är förskollärare alt. lärare mot yngre åldrar och som vill bidra i vårt utvecklingsarbete inom förskolan.

Vi erbjuder dig en utmanande och stimulerande miljö där Du i ditt arbete som förskollärare, i enlighet med våra styrdokument, kommer att ha en ledande roll inom undervisning och utbildning. Vi bygger tillsammans en organisation för lärande där det dagliga arbetet genomsyras av: utforskande, glädje, inflytande/delaktighet, omtanke och respekt.

Vi delar ofta upp våra barngrupper i mindre grupper. Det skapar trygghet men också goda förutsättningar för pedagoger att följa barnens lärprocesser genom pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete. Vi vill ge barnen utmaningar utifrån deras intressen och behov.
Du kommer att delta i nätverksträffar för all personal inom förskolan, dels lokalt och dels i kommungemensamma träffar. Vi samarbetar även med skolan där vi har nätverksträffar för att få en helhetssyn på barns lärande.

Under läsåret 20/21 fortsätter vi att utveckla vårt språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi fortsätter också vårt arbete med att stärka det kollegiala lärandet i samverkan med Örebro universitet och vårt arbete kring praktiknära forskning.

Inom Barn och utbildningsförvaltningen i Askersund har vi ett nära samarbete med pedagoger från grundskolans år F-9 i ämnesgrupper, där förskolan har en viktig roll i barnens lärande.

Askersunds kommun jobbar med ett friskvårds- och hälsoperspektiv, som ett led i detta får du friskvårdsbidrag varje år. När du arbetar hos oss har du fria pedagogiska luncher.

OBS! Intervjuer och tillsättning sker fortlöpande under annonseringstiden. Ansök redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är utbildad förskollärare alt. lärare mot yngre åldrar.

Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och inkännande. Du är ansvarsfull och kan ta egna initiativ. Vi söker Dig som är en god pedagogisk ledare med intresse för att driva systematiskt kvalitetsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Legitimation krävs för tillsvidareanställning.

Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.
Erfarenhet av att arbeta med barn eller unga är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A937317

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!