jobb just nu!

Tjänsteägare IT

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Nu rekryterar vi en Tjänsteägare IT till avdelning Utveckling och Förvaltning IT! I den här rollen kommer du att vara övergripande ansvarig för de tjänster IT-kontoret tillhandahåller för alla Luleå kommuns förvaltningar samt kommunala bolag. Initialt rör det sig om ”Dator som tjänst” samt ”Utskrift som tjänst”, men kommer över tid innefatta fler tjänster. Du kommer att i nära samverkan med systemförvaltare, processägare och kunder förvalta och utveckla tjänsterna.

Om IT-kontoret
Vi är en konsultativ resurs för kommunens nämnder/förvaltningar i deras uppdrag att leverera service och tjänster till medborgare och näringsliv.

I vårt ansvar ingår att:
- Stödja framtida strategiska satsningar, såsom e-tjänster och e-förvaltning
- Svara för service, drift och vidareutveckling av kommunens IT-miljö
- Samverka i verksamheternas utvecklingsprojekt som internkonsult
- Stödja verksamheterna i det systematiska informationssäkerhetsarbetet
- Utveckla IT-relaterade processer

För oss är det viktigt att du vill vara en god ambassadör för IT-kontoret och Luleå kommun. Vi erbjuder en öppen, samarbetsvillig och utvecklingsorienterad arbetsmiljö.
Vi utgår från trevliga lokaler på Residensgatan i Luleå och är idag cirka 60 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Luleå kommun befinner sig i en spännande fas där vi behöver förstärka vår verksamhet med tjänsteägarkompetens. Tjänsteägarrollen innefattar ett ansvar för tjänsterna Dator som tjänst samt Utskrift som tjänst.

Vilket bl a innebär:
• Ansvar för tjänsteleverans (dess hela livscykel) och överenskomna tjänstenivåer
• Övergripande ansvar för kund- samt leverantörsrelationer gällande tjänst
• Löpande identifiera och hantera förbättringar i tjänsteleveransen
• Hålla tjänstebeskrivning och tillhörande dokumentation uppdaterad
• Ansvar för avtal mot leverantör
• Löpande uppföljning och regelbunden rapportering
• Processägarskap för tillhörande tjänsteprocesser, exempelvis beställnings-, leverans- samt uppsägningsprocessen.

Kvalifikationer

Vem är det vi letar efter?

Du har högskoleutbildning med systemvetenskaplig inriktning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av utveckling och förvaltningsledning och är intresserad av att utveckla tjänsteleveransen inom IT-området, koordinera och arbeta strukturerat med förbättringar samt kravställning mot leverantörer.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ITIL och PM3.

Som person är du ansvarstagande, kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Du förstår helheten och ser strategiska samband. Du är en lagspelare med god struktur kring ditt arbete med stort kundfokus. Din sociala förmåga gör det lätt för dig att skapa nätverk och samverka med andra. Arbetet innebär många kontakter, vilket kräver god kommunikativ förmåga samt pedagogisk förmåga och goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift).

Ansökan

Referensnummer:   A900649

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb