jobb just nu!

Handläggare med fokus på systematisk uppföljning och brukarundersökningar inom socialtjänsten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sektionen ansvarar för att stödja kommuner och regioner att utveckla kunskapsstyrning, uppföljning och analys. Sektionen arbetar även med, verksamhetsutveckling och ledningsstöd inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården samt inom folkhälsa, jämställdhet och barnets rättigheter.

Sektionen stödjer kommuner och regioner genom intressebevakning, medlemsservice och rådgivning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en handläggare som huvudsakligen ska arbeta med stöd till medlemmarna när det gäller individbaserad systematisk uppföljning och nationella brukarundersökningar inom socialtjänsten.

Arbetet omfattar förvaltning och utveckling av SKL:s nationella brukarunder-sökningar inom individ- och familjeomsorg och funktionshinderområdet, liksom råd och stöd till medlemmarna när det gäller brukarundersökningarna. Det innefattar också stöd till medlemmarna i arbetet med individbaserad systematisk uppföljning, bl.a. genom förvaltning och utveckling av stödmaterial samt genom utbildningar och medverkan på konferenser och seminarier. Även samverkan med Socialstyrelsen om öppna jämförelser inom socialtjänsten ingår i uppdraget. En annan viktig del av uppdraget är att stödja kommuner samt län/regioner i deras analys- och förbättringsarbete utifrån de nationella brukarundersökningarna inom socialtjänst genom utbildningar, seminarier, konferenser etc.

Du ska företräda SKL i olika externa sammanhang på nationell nivå, bidra med din sakkunskap i det interna arbetet på SKL, ha nära kontakter med SKL:s medlemsrepresentanter inom området samt i övrigt medverka till att skapa goda förutsättningar för kommuner och regioner att genomföra sina uppdrag.

Arbetet är periodvis förenat med resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskap om arbete inom socialtjänsten, som har kompetens när det gäller kvantitativ och kvalitativ metod och som har arbetat med brukarundersökningar och individbaserad systematisk uppföljning. Du ska också ha erfarenhet av att arbeta med sammanställning och analys av stora datamängder och ha grundläggande kunskaper om statistik för att kunna göra enklare statistiska analyser. Du behärskar Excel och kan göra formulär för undersökningar, samt använda pivottabeller för analys av resultat.

Du har en akademisk utbildning, med inriktning mot samhällsvetenskap och du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsfrågor, brukarundersökningar och individbaserad systematisk uppföljning, samt att driva och kommunicera förbättringsarbete utifrån resultat och statistik. Du är van att tolka och hantera siffror samt har god kännedom om statistik- och metodfrågor. Vi ser erfarenhet av att ha arbetat inom socialtjänsten som meriterande.

Som person är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att knyta nya kontakter. Du ska också ha förmåga att ta egna initiativ, att arbeta självständigt och bedriva utvecklingsarbete. Du har en god pedagogisk förmåga. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan uttrycka dig tydligt och nyanserat i tal och skrift. Vi ser även gärna att du är intresserad av välfärdsfrågor och har ett helhetsperspektiv.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-07

Tillträde 200107 eller efter överenskommelse. Tjänsten är visstidsanställning tom 211231.

Ansökan

Referensnummer:   A913681

Gör ansökan