jobb just nu!

Lärare i hem- och konsumentkunskap till Björkskataskolan, 100%

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Björkskataskolan ligger i stadsdelen Björkskatan, ca 4 km från Luleå Centrum. Björkskatans skolområde är inne i ett expansivt skede där unga familjer flyttar till området, nya bostäder byggs i närområdet (ex Hällbacken), samt att föräldrar aktivt väljer att låta sina barn gå i områdets fyra F-6 skolor, vilket medför att elevantalet på Björkskataskolan förväntas öka över tid. 2019 är antalet 294 elever i åldrarna 13-16 år men väntas öka till ca 340 elever nästa läsår. Björkskataskolan kommer att vara totalt nyrenoverad från hösten 2019 med nya golv, nya ytskikt och dessutom helt miljöanpassad efter nutidens krav gällande luft, ljud och ljus. Möjligheter för idrottsliga aktiviteter under skoltid och fritid är stort då både fotbollsplan och isrink finns i nära anslutning till skolan, samtidigt som närheten till Ormberget ger möjligheter till olika aktiviteter under året.

Vision: Björkskataskolan är möjligheternas skola där goda relationer, bra arbetsmiljö och kunskap leder oss framåt.
Verksamhetsidé: Björkskataskolans personal stödjer elevers lärande som sker både i skolan och på fritiden. Vi tycker det är viktigt att alla elever får goda och hållbara kunskaper och att eleverna kan verka under arbetsformer anpassade efter olika behov och förutsättningar. Alla elever och all personal mår bra, trivs och känner trygghet i en lugn och kreativ miljö. Vi möter alla på skolan med respekt och höga förväntningar, och hjälper varandra när det behövs. Det är roligt att gå på Björkskataskolan och vi är stolta över vår skola

http://www.lulea.se/bjorkskataskolan


Arbetsuppgifter

Du arbetar med planering, genomförande och utvärdering i ämnet hem- och konsumentkunskap. Du ingår i ett arbetslag och kommer att ha mentorsansvar som innebär att följa upp ett antal elevers kunskapsutveckling och sociala situation och ha kontakt med föräldrar för kontinuerlig information.

Kvalifikationer

• Du har examen och är behörig med lärarlegitimation inom ämnet hem-och konsumentkunskap för år 6-9.
• Du har vana att arbeta med IKT och olika digitala pedagogiska verktyg
• Du har ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam och rektor
• Du bidrar till värdegrundsarbete på skolan genom aktivt och vardagligt deltagande och ett demokratiskt förhållningssätt i skolans alla aktiviteter
• Du är en god ledare för ungdomar med tydlighet, struktur och god förmåga till individuell anpassning och variation i din undervisning
•Du förväntas bidra och utveckla din egen kompetens och ta ansvar tillsammans med kollegor samt ledning för skolans resultat, måluppfyllelse och utveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde höstterminen 2019

Ansökan

Referensnummer:   A860880

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb