jobb just nu!

Systemutvecklare med BI-inriktning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

Avdelning ekonomi och infrastruktur söker systemutvecklare beslutsstöd som tillsammans med oss vill delta i ett intressant och spännande arbete, att utveckla verktyg för ledning, styrning och uppföljning.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare arbetar du med att utveckla lösningar mot i första hand Qliks och Microsofts plattformar. Du tillför kompetens inom BI och är delaktig i allt från behov till leverans av lösning. Arbetet innehåller även förvaltning av de applikationer som förvaltningen redan använder och dokumentation och underhåll av levererade lösningar.

Du ansvarar för att visualisera data i verktyget Qlikview. Du arbetar på uppdrag av förvaltningens verksamheter och har en social roll i förvaltningen. Samverkan är en stor del och du har daglig kontakt med olika aktörer i organisationen. Utifrån förfrågningar visualiserar du relevant data på ett förståeligt och estetiskt sätt i BI-verktygen, där UX står i fokus. I din roll kommer du att arbeta i spännande uppdrag med att designa, modellera och integrera data från många olika datakällor. Du är med i hela arbetet från krav till färdig applikation, hela tiden med verksamhetsnyttan i fokus. Du tillhör en avdelning vars uppgift är att medverka i att driva digitalisering av verksamheten i syfte att säkra förvaltningens effektivisering och framgång på sikt. Du bevakar den tekniska utvecklingen för att se vilka delar vi bör implementera inom förvaltningen för att hålla oss i framkant.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom relevant område för uppdraget ex datavetenskap, systemvetenskap eller IT, alternativt motsvarande kunskaper inom IT-området förvärvade på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av QlikView. Meriterande är erfarenhet att arbeta med Microsoft Dynamics365, Power BI, erfarenhet av utveckling på Microsoft SQL Server, erfarenhet av beslutsstödsystem och dimensionsmodellering, erfarenhet av förvaltning enligt pm3, DBA (prestanda, optimering, säkerhet) och erfarenhet inom projektledning.

Vi söker dig som gillar utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar. Som person är du drivande, målfokuserad, strukturerad, ansvarstagande och har förmågan att agera proaktivt. Du har ett stort engagemang som du gärna sprider till andra och har viljan att ständigt vidareutveckla både dig själv och verksamheten. Du är en analytisk och kreativ problemlösare som kan hantera komplexitet i stora mängder data. Du har ett stort intresse av att hålla dig uppdaterad inom området och en vilja att bredda din kompetens inom området Business Intelligence. Du är kommunikativ och har god dokumentationsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Referensnummer:   A853510

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb