Teaterpedagog/dramapedagog till Kulturskolan Sandviken

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kulturskolan erbjuder undervisning, upplevelser och eget skapande inom musik, dans, bild, teater och skrivande för kommunens barn och ungdomar. Vi har även en omfattande utåtriktad verksamhet med konserter, föreställningar och utställningar. Kulturskolans pedagoger möter också elever i för- och grundskolan genom olika aktiviteter inom Kulturlöftet som innebär att alla elever i Sandvikens förskolor och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget kulturutövande varje läsår.
Vi är runt 25 kreativa medarbetare och finns i välutrustade lokaler i Kulturcentrum, Sandviken tillsammans med bland annat folkbibliotek, litteraturhuset Trampolin, konsthall och Folkets Hus och undervisar även på flera av kommunens grundskolor. Vi samarbetar ofta mellan våra olika konstformer och verksamheter i Kulturcentrum och tillsammans utgör vi en viktig del av Sandvikens rika kulturliv.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vi söker en teaterpedagog/dramapedagog för att utveckla vår öppna verksamhet och nå nya målgrupper. Kulturskolan har sökt utvecklingsbidrag från Kulturrådet för att anställa en ny medarbetare som är intresserad att att arbeta inom detta område under nästa läsår. Du kommer även att hålla i egna teatergrupper inom kulturskolans kursverksamhet liksom aktiviteter inom kulturlöftet. Vi samarbetar med grundskolan genom olika projekt inom kulturlöftet där du blir en viktig del. Tillsammans med kolleger, elever och chef planerar och genomför du arbetet utifrån kulturskolans verksamhetsplan. Du kommer även att arbeta nära vår ordinarie teaterpedagog. Du har själv ansvar för dina elever och verkar för goda kontakter med dem och deras familjer. Du deltar även i kulturskolans gemensamma aktiviteter och arrangemang.
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig och erfarenhet av att jobba med barn och unga. Erfarenhet av arbete med barn och unga med funktionsvariationer och/eller arbete med barn i socioekonomiskt utsatta områden är meriterande. Du har god pedagogisk förmåga och en tydlig vilja att få barn och unga att växa och utvecklas genom kulturutövande. I din roll har du god förmåga att intressera, inspirera och anpassa undervisningen till varje elev. Du är kreativ, ansvarsfull och välorganiserad. Du arbetar självständigt och har också lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
I tjänsten förekommer kvälls- och helgtjänstgöring.
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.
Körkort är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärd.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-17

Tidsbegränsad till: 2023-06-16

Urvalsarbete och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.
40%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   64-22

Gör ansökan

Övrigt

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.