Ekonomichef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket har sitt huvudkontor placerat i Karlskrona, med ett mindre kontor i Malmö. Idag arbetar cirka 260 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Som Ekonomichef på Boverket har du en bred och dynamisk roll. Ledarskapet är centralt och du ansvarar för utvecklingen av en enhet med nio kvalificerade medarbetare inom redovisning, budget/uppföljning och upphandling. Du ansvarar också för att förse generaldirektör och myndighetsledning med ekonomiska analyser och beslutsunderlag och bidrar därmed till att säkerställa en effektiv användning av myndighetens resurser.

Som chef för enheten ansvarar du för att driva, leda och vidareutveckla verksamheten och skapar goda förutsättningar för medarbetarna att utvecklas inom sina kompetensområden och åstadkomma resultat. Myndigheten har de senaste åren infört en matrisorganisation. Förändringen förutsätter fortsatt utveckling av systemstöd, arbetsprocesser, rutiner och arbetssätt samt av samarbeten och gränssnitt såväl inom enheten som i relation till övriga delar av myndigheten. En viktig uppgift för enheten är också att bidra till en generellt hög ekonomisk medvetenhet inom myndigheten.

Du rapporterar till avdelningschefen för verksamhetsstöd, och ingår i avdelningens ledningsgrupp. I ekonomiska frågor rapporterar du direkt till generaldirektören och du ingår även i Boverkets centrala ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet av framgångsrikt ledarskap i en föränderlig verksamhet, vilket innebär erfarenhet av att stötta medarbetare och bidra till att utveckla deras kompetens, samt driva och utveckla system, processer och implementera nya arbetssätt. Din ledarerfarenhet omfattar verksamhets-, budget och personalansvar. Du trivs med att leda en enhet där du som chef och ledare ansvarar fullt ut för din enhets resultat och utveckling. Du motiveras också av, att i rollen som rådgivare, stötta ledningen inför beslutsfattande. Rollens två nivåer och därmed mandat ställer extra krav på din förmåga att kunna växla perspektiv och förhållningssätt.

Vi värdesätter en bred erfarenhet av kvalificerat och strategiskt ekonomiarbete i ledande ställning, erfarenhet från statlig förvaltning samt erfarenhet av LOU.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Att arbeta vid Boverket innebär att arbeta i en myndighet i ständig utveckling och förändring. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statsanställd och ett stort intresse för utvecklings- och samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   4968/2021

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen med din ansökan och personliga brev senast den 1 november 2021. Har du frågor är du välkommen att ringa Boel Lundell, People Impact, som bistår oss i denna rekrytering. Du når henne på 0708-41 70 40.

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i två år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.