jobb just nu!

Vårdlärare, Bessemerskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gymnasieskolan i Sandviken skall kännetecknas av en skola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren med förbättrade skolresultat. Ett skolutvecklingsprogram har tagits fram och beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet. Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i gymnasieskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete med framförallt delaktiga elever, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss.
Våra medarbetare har en nyckelroll och de är kompetenta och engagerade för att varje elev skall nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Bessemerskolan har ett brett utbud av såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. Många program är branschcertifierade. Skolan är riksidrottsgymnasium (RIG) inom bandy och orientering. Det finns också nationell idrottsutbildning (NIU) inom innebandy och freeskiing.

I Sandvikens kommun finns även en lång tradition av satsning på IT i skolan där varje elev har sin egen dator. Nu går skolorna in i Nästa Generations Lärande - en utveckling där digital kompetens ger nya möjligheter i elevernas läroprocesser samt är ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta hos oss i vår vård- och omsorgsutbildning. Du bör ha erfarenhet av att undervisa i dina karaktärsämnen och är vårdlärare, med en bakgrund som sjuksköterska och/eller social omsorgslärare. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, dokumentera och genomföra utbildningar i enlighet med de anvisningar som finns inom skolverkets kursplaner. Det är därmed mycket viktigt att du har god pedagogisk förmåga. Samtidigt är det av central betydelse att vara närvarande för samtliga deltagare i dina kurser, vilket betyder att vara tillgänglig och hjälpa dem i deras studier.

Undervisningen omfattar de flesta ämnen i vård- och omsorgsutbildningen. Eleverna har olika bakgrund och kunskap och undervisningen anpassas därför efter individens behov. Vi söker dig som är behörig vårdlärare och som tycker om att se konkreta resultat och kan ta egna beslut. Det är meriterande om du både har en social omsorgsbakgrund och den medicinska bakgrunden. Undervisning kan ske på antingen det nationella Vård- och Omsorgsprogrammet eller på vår VO-inriktning på Introduktionsprogrammet.

Arbetet kräver vidare att du har ett stort intresse för pedagogik och tycker om att ge god service åt elever samt att du är lösningsfokuserad. Vidare är du en flexibel person som tycker om att ha många bollar i luften.
Det är viktigt för oss att du som söker identifierar dig med Bessemerskolans värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• är behörig vårdlärare, med minst 2 års erfarenhet av undervisning inom vårdutbildning
• är van användare av datorn i arbetet
• är utåtriktad med teamkänsla
• har språkkompetens är meriterande
• är flexibel och kreativ

Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-04

eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   718-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.