Stödassistent/Stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/stödpedagog inom daglig verksamhet arbetar du med att stötta kunden i sin dagliga livsföring genom att individanpassa arbetsuppgifter, tillgodose basala behov, handleda, stödja och motivera kunden i aktiviteter och arbetsuppgifter. En stor del av arbetet går ut på att skapa och bibehålla en god och nära relation till kunden samt arbeta för att denna har en meningsfull sysselsättning.

Du arbetar tillsammans med dina kollegor med salutogent, respektfullt och individanpassat bemötande i alla situationer. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga men också är självgående. På arbetsplatsen har du ett stort ansvar och goda möjligheter till att påverka.

Som stödassistent har du lägst gymnasialutbildning inom vård och omsorg exempelvis, Barn och fritidsprogrammet, Vård-och omsorgsprogrammet eller Omvårdnadsprogrammet. Som stödpedagog har du relevant högskoleutbildning för området. Du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, då vi dokumenterar löpande.

Du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen, alternativ kompletterande kommunikation (AKK), utmanande beteende och lågaffektivt bemötande. Du har god psykisk och fysisk hälsa, rörlighet, kondition och en stabil livssituation. Detta utifrån vår målgrupp och de aktiviteter och arbetsuppgifter som verksamheten har. Du är anställd inom Omnia, var du arbetar styrs utifrån verksamhetens behov.

I dagsläget har vi behov av medarbetare till våra grupper inom Aktivitetsinriktningen (samt Individ-och tjänsteinriktningen, se separat annons). I det dagliga arbetet ingår omvårdnadsarbete, leda gruppaktiviteter, arbete och fysiska aktiviteter utomhus med kunder med behov av individuellt stöd. För tjänsten krävs att du är lösningsfokuserad, ansvarstagande och flexibel samt anpassar ditt förhållningsätt och bemötande utifrån varje kunds behov.

Som person är du trygg, stabil, har empati och självinsikt, har förmåga att reflektera och skilja på det privata och professionella. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Verksamhetens grupper är belägna på olika geografiska platser så körkort för bil med manuell växel samt tillgång till egen bil är ett krav.

Anställningens omfattning

Rekrytering sker löpande. Tillträde enl. ök. 6 mån provanställning. En tillsvidare tjänst 90-100%.En allmän visstidsanställning (AVA) 6 mån,75 -90%.
Heltid/deltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C54735

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning.

Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen.
Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Om du ska arbeta med barn med funktionsnedsättning inom LSS ska du beställa det här utdraget:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.