jobb just nu!

Vi söker administrativ chef till Östersundskontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen


Tillväxtanalys är en intellektuellt stimulerande arbetsplats som arbetar med viktiga frågor för Sveriges framtida utveckling!

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys, är en myndighet som utvärderar och analyserar svensk tillväxtpolitik. Vi ger regeringen och andra aktörer inom tillväxtpolitiken kvalificerade kunskapsunderlag och rekommendationer för att effektivisera och utveckla statens arbete för hållbar tillväxt och näringslivsutveckling.
Vi är cirka 40 anställda och finns i Östersund (huvudkontor) och Stockholm. Verksamheten är indelad i fyra avdelningar, tre för kärnverksamheten och en för verksamhetsstöd.

Vill du bidra till att Tillväxtanalys är en effektivt fungerande myndighet?
Har du förmåga att leda och inspirera medarbetare med olika kompetenser?
Då kanske du är vår nya administrativa chef?

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef är du chef för avdelningen Verksamhetsstöd där det arbetar sex personer och du spelar en viktig roll i myndighetens operativa arbete. Du ansvarar för att planera, styra och följa upp att myndighetens stödfunktioner organiseras, utvecklas och drivs med hög kvalitet. Du ansvarar också utifrån din kompetens själv för vissa operativa uppgifter inom avdelningens ansvarsområde. Arbetet innebär att tillgodose myndighetens behov av professionellt verksamhetsstöd inom områden som kompetensförsörjning, arbetsmiljö- och personalfrågor, ekonomistyrning och redovisning, miljöledning, registratur, IT och telefoni, säkerhetsfrågor, lokalförsörjning, upphandling, juridik, stöd till ledningen och administrativ service. Uppgifterna sköts idag dels genom egen personal, dels genom köpta tjänster.

Du har ett ansvar att övervaka att myndighetens verksamhet bedrivs i samklang med regeringens förvaltningspolitiska ambitioner och den gemensamma statliga arbetsgivarpolitiken. Du för dialog med Regeringskansliet och andra aktörer med beröringspunkter till avdelningens ansvarsområde. Samverkan och förhandlingar med arbetstagarorganisationerna ligger också inom ditt ansvarsområde. Personal- och budgetansvar samt att med en helhetssyn bidra till Tillväxtanalys utveckling är andra viktiga uppgifter. Du är direkt underställd generaldirektören och ingår i ledningsgruppen. Arbetet är placerat i Östersund och innebär resor, främst inom landet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• Akademisk examen (eller motsvarande).
• Förmåga att ansvara för avdelningens verksamhet och att operativt bidra till densamma.
• God kännedom om svensk statsförvaltning.
• God kunskap om statlig ekonomistyrning och redovisning.
• God kunskap om lagar och förordningar som styr statliga myndigheter.
• God överblick över arbetsrätt och förvaltningsrätt.
• Erfarenhet av kompetensförsörjning och upphandling.
• Dokumenterad förmåga att leda medarbetare.
• Förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och främja samverkan internt och externt.
• En väl utvecklad organisationsförmåga, förmåga att säkerställa effektiva rutiner och se till att de följs och att arbeta systematiskt och strukturerat.
• Ett brett yrkesmässigt kontaktnät.

Kompetens inom följande områden är särskilt meriterande
• Juridik
• Upphandling
• Ekonomistyrning och -redovisning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde sker snarast efter överenskommelse.
Placering: Östersund

Ansökan

Referensnummer:   2018/134

Gör ansökan

Lön

Lön efter kompetens och tidigare erfarenhet.

Övrigt

För att ta tillvara på de kvaliteter som det tillför verksamheten, strävar vi efter en jämn könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald. Vi tolererar inte diskriminering, trakasserier eller annan kränkande särbehandling på arbetsplatsen.

För att skapa bra förutsättningar för en objektiv och kvalitetssäkrad urvalsprocess ser vi helst att du söker jobbet genom länken i denna annons. Dina uppgifter i ansökan är inte synbara för någon annan än den arbetsgivare som ansökan är riktad till, om du inte själv väljer att visa den. Efter att du har gjort en ansökan i Offentliga Jobb kan du logga in till din ansökan och uppdatera CV eller ändra i det personliga brevet och söka andra jobb inom Tillväxtanalys eller hos andra organisationer som är anslutna till Offentliga Jobb.

Vi har gjort mediaval i denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.