jobb just nu!

Rektor sökes till Ringsjöskolan åk 7-9 i Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Arbetsuppgifter

Vi söker en rektor med ansvar för skolområdet, med varmt hjärta för elever och personal och ett stort intresse för pedagogisk utveckling.

Ringsjöskolan är en högstadieskola åk 7-9 i centrala Höör. Ringsjöskolan har ca 400 elever och ca 60 personal. Skolan ligger nära bibliotek, simhall och järnvägsstation. Vi har även ett samarbete med Malmö FF och är en av deras akademier.

Till hjälp finns en biträdande rektor, skoladministratörer, SYV, elevhälsopersonal samt förstelärare med stort utvecklingsfokus. Därtill ett finns ett stabilt kollegium av legitimerade och engagerade lärare och specialpedagoger.
Skolan har framgångsrikt utvecklat användningen av IT i undervisningen och kollegialt lärande är en viktig del i skolans utvecklingsarbete. Alla elever på 7-9 har en egen Chromebook och Höörs skolor arbetar med Google Suite for Education.

Du ansvarar för att kunskapsresultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete. Du ingår i kommunens rektorsgrupp direkt under barn- och utbildningschefen och ett nära samarbete med skolledarkollegorna är en självklarhet för att skapa likvärdighet i kommunen. Arbetet innebär att inom tilldelad budgetram ansvara för verksamheterna inom skolområdet inklusive arbetsmiljö och personal.

Kvalifikationer

Du är en rektor med fokus på pedagogiskt ledarskap genom distribuerat ledarskap och systematiska processer. Du tror på det relationella ledarskapet och vill driva skolutveckling med elevens lärande i centrum, med kollegialt lärande som drivkraft. Du tror på alla elevers möjligheter att lära och utvecklas i ett inkluderande sammanhang. Relevant högskoleutbildning erfordras, gärna kompletterad med rektorsutbildning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträder sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   23/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.