jobb just nu!

Enhetschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällbyggande till nytta för medborgarna. Boverket fick inför året utökade uppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi växer därför kraftigt och idag arbetar cirka 300 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en chef till en nybildad enhet som omfattar registratur, arkiv och administrativt stöd. Enheten arbetar i huvudsak med informationshantering, arkivfrågor och offentlighetsprincipen. Viktiga utmaningar är bl.a. digitalisering och utveckling till elektroniskt bevarande av handlingar. Enheten ansvarar också för att utveckla det administrativa stödet till Boverkets enheter. Du leder enheten från ett helhetsperspektiv och Boverkets roll i samhället. Du har en tydlig arbetsgivarroll med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Enheten är en del av den administrativa avdelningen. Tillsammans med övriga enhetschefer ingår du i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utvecklingen av avdelningens verksamhet.

Vi ser gärna att du själv har erfarenhet av registratur-, arkiv-, administrativa eller juridiska frågor, och därmed har kunskap och förståelse för din enhets verksamhet. Ditt fokus är dock på arbetsgivarfrågor och ledarskap. Du uppmuntrar till samarbete över gränser, nytänkande och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av framgångrikt ledarskap, gärna från statlig verksamhet. Du har tidigare erfarenhet från chefsroller med personalansvar, alternativt har du flerårig erfarenhet av ledarskap i annan form, exempelvis som projektledare, där dina egenskaper och potential som ledare bedömts som goda. Du är skicklig i att leda och motivera medarbetare att uppnå uppsatta mål på kort och på lång sikt. I grunden har du en relevant akademisk utbildning, gärna inom arkivvetenskap, IT eller juridik.

Du är drivande, tydlig och engagerad. Du tar ansvar, agerar och fattar beslut. För att lyckas i rollen som enhetschef hos oss är det viktigt att du är lyhörd och duktig på att kommunicera. Du har förmågan att utveckla kontakter, skapa nätverk samt föra dialog och skapa delaktighet, för att ge tydliga, väl förankrade prioriteringar i arbetet. Det är särskilt viktigt att du har ett genuint intresse av förändringsarbete, och att ditt ledarskap uppmuntrar till innovation och utveckling. Stort fokus ligger på samarbetsförmåga och att alltid arbeta utifrån en helhetssyn.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   7362/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlig-hetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.