jobb just nu!

Dagbarnvårdare till Idkerberget

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Pedagogisk omsorg kallades tidigare familjedaghem, finns i hela kommunen och bedrivs i olika former. I dagsläget har cirka 85 barn mellan 1 och 5 år plats inom den pedagogiska omsorgen i Borlänge kommun.

Pedagogisk omsorg är en del av förskoleverksamheten med egna förutsättningar, en egen organisation och en egen pedagogisk inriktning.

I Borlänge kommun leds pedagogisk omsorg av en rektor och en biträdande rektor, vilka även arbetar inom Borlänge förskola. I verksamheten finns åtta dagbarnvårdargrupper, i varje dagbarnvårdargrupp ingår mellan två och sex dagbarnvårdare.

I dagbarnvårdargruppen i Väster Tuna arbetar tre dagbarnvårdare som är spridda över ett ganska stort geografiskt område; Idkerberget, Gyllkya och Lerbäckens by. Från årsskiftet behöver vi fylla på med en ny medarbetare då en av dagbarnvårdarna går i pension.

Verksamheten bedrivs till största delen i dagbarnvårdarens eget hem som vid rekrytering godkänns av rektor eller biträdande rektor.
En dag i veckan arbetar dagbarnvårdarna tillsammans i församlingshemmet i Spraxkya.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att utifrån kommunens mål och riktlinjer för pedagogisk omsorg bedriva en pedagogisk verksamhet för barn i åldern 1 - 5 år.

Dagbarnvårdaren arbetar utifrån tillämpliga delar av Lpfö18 (förskolans läroplan) och utgår från vardagspedagogiken där naturliga tillfällen tas tillvara för att stimulera och stödja barns utveckling och lärande. Ett medvetet och genomtänkt arbetssätt med utrymme för spontanitet i vardagen är förutsättningar för att kunna ta tillvara de möjligheter som finns och på bästa sätt se till att barnens behov tillgodoses. Planeringen är anpassad till den aktuella situationen och utgår alltid från barnen.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du i första hand har förskollärarutbildning/barnskötarutbildning alternativt erfarenhet av att arbeta med barn.

Stor vikt läggs vid personlig kompetens och lämplighet för att stimulera varje barns utveckling och lärande.
Du ska på ett positivt och ansvarsfullt sätt kunna arbeta självständigt och i arbetslag, vara serviceinriktad, flexibel och ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Du ska vara boende i Idkerberget.
Din bostad och utemiljö skall vara utformade så att de möjliggör en varierad verksamhet som stimulerar barns lärande och utveckling såväl enskilt som i grupp.
Ditt hem ska vara rökfritt.
Körkort krävs.

Ett krav för tjänsten är att du har mycket bra kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-04

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A987651

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.