Lärare SVA och annat ämne, Introduktionsprogrammen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Introduktionsprogrammen består av fyra program och tillhör Borlänge gymnasieskola.
Programmen har olika syften och delvis olika innehåll. De har alla gemensamt att de ska leda till fortsatta studier eller underlätta för ungdomar att etablera sig arbetsmarknaden.

Introduktionsprogrammen ska tillgodose de olika behov som eleverna utan behörighet till nationella program har. Ett viktigt fokusområde i verksamheten är mångfald och inkludering eftersom en stor del av våra elever kommer från annan språklig bakgrund. Introduktionsprogrammen är förlagd på Hagagymnasiet.

Hos oss kommer du till en kompetent och välutbildad arbetsgrupp. Flera av oss har lång erfarenhet av att jobba med den här elevkategorin och vi har en god mix av behöriga lärare, elevassistenter och annan personal.
Vi arbetar i arbetslag där eleverna är indelade utifrån sina studier i svenska eller svenska som andraspråk, yrkesingångar eller andra individuella lösningar.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du ska i nära samarbete med elevhälsoteamet och arbetslagen inom introduktionsprogrammen olika inriktningar arbeta med ämnet Sva/sv och matematik/engelska.

Du handleder elever i grupp eller enskilt och samarbetar med övriga ämneslärare. Uppföljning och samtal med elever och föräldrar är en viktig del av arbetet och vi arbetar i mentorspar i varje undervisningsgrupp. I tjänsten ingår mentorskap.
Vi värdesätter goda kunskaper inom IT då våra elever disponerar en egen dator för sina studier. Vi använder Unikum och Teams i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med utbildning i svenska som andraspråk riktad mot 4-9 grundskolan alt gymnasieskolan samt utbildning i Sva minst 45 hp. Vi värdesätter om du också har kompetens i något annat grundskoleämne.
Meriterande för tjänsten är om du också har erfarenhet av att arbeta med elever på introduktionsprogram samt nyanlända invandrarelever.

Mycket goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt, är ett krav.

Ett stort intresse och insikt om hur ungdomar med invandrarbakgrund eller annan trasslig skolproblematik och deras livsvillkor är en viktig förutsättning. Du ska tillsammans med eleverna kunna planera för lärande och utveckling samt analysera och utvärdera arbetet.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1064680

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!