Undersköterska till Vätterngården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Vätterngården är ett särskilt boende för äldre med 5 avdelningar och 11 lägenheter på varje avdelning. Björkbacken, Solgläntan, Rosengården, Sjövik samt Fyrhem heter avdelningarna, två av dessa är inriktade på personer med demensproblematik. Boendet ligger med närhet till Vättern och varje avdelning har fin sjöutsikt och en stor trädgård eller balkong. Social stimulans är en del av arbetet och det är viktigt att våra boende får en meningsfull vardag. Våra boende får det stöd och hjälp de behöver inklusive hälso- och sjukvårdsinsatser av sjuksköterska, arbetsterapeut samt fysioterapeut.

Att arbeta på ett äldreboende är roligt om du gillar att vara social, lära känna olika personer och tycker om att ta del av andras livshistoria.

Nu söker vi en ny medarbetare till Vätterngården till en SÄBO-avdelning på heltid. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består bland annat av att ge individuellt anpassad vård och omsorg samt social stimulans och aktivitet. Du lägger stor vikt vid individernas integritet och arbetar utifrån den nationella och lokala värdegrunden med individen i fokus.

I arbetet ingår enligt lag dokumentation, vilket innebär att du måste kunna uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift.
Vi arbetar med kontaktmannaskap och vård och omsorgsplanering med teamet där genomförandeplan och senior alert ligger som grund för varje enskild individ. På avdelningen lägger vi stort fokus på måltiderna och dess innehåll. Du kommer även att ansvara för den dagliga planeringen för boende och för avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan likvärdig kompetens. Erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorg är meriterande.
Du är tillmötesgående mot såväl brukare, anhöriga och kollegor samt har en tydlig, lugn och uppmärksam kommunikation.
Du har en positiv inställning och är stabil, ansvarsfull och kreativ och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.
Du har förmåga att samarbeta, vara flexibel och strukturerad. Du kan både planera och utföra ditt arbete självständigt och tillsammans med övriga professioner kopplade till avdelningen som ett team. Du är initiativrik och lyhörd för den boendes behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-02-01

Eller enligt överenskommelse.
Heltid eller enligt önskemål

Ansökan

Referensnummer:   2/2022

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.