jobb just nu!

Intresseanmälan till enheten för LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Enheten för personlig assistans/ledsagning/avlösning och daglig verksamhet söker löpande medarbetare som vill arbeta som ledsagare, avlösare eller kontaktpersoner.

Arbetsuppgifter

Som ledsagare arbetar du med en individ med funktionsnedsättning och för att denna ska kunna leva som andra, till exempel genom att delta i fritidsaktiviteter, kulturlivet och umgås med vänner. Det kan även bli aktuellt att du som ledsagare följer med på läkarbesök eller liknande och viss personlig omvårdnad kan ingå.

Som avlösare arbetar du med funktionsnedsatta barn och för att deras föräldrar ska kunna ägna sig åt egna intressen eller syskon. Avlösning sker för det mesta i barnets hem eller i närheten och kan innebära att gå till parken, göra läxor, spela spel eller övrigt som individen tycker om eller behöver.

Som kontaktperson underlättar du för en person med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv. Till exempel genom att minska social isolering och öka den enskildes sociala nätverk. Även som kontaktperson handlar det om att umgås med och följa med individen i dess liv. Du som är intresserad av att vara kontaktperson kan läsa mer och göra en intresseanmälan på https://www.ostragoinge.se/stod/barn-ungdom-och-familj/kontaktperson/

Kvalifikationer

Du som söker har fyllt 18 år. Som person är du tillmötesgående, lyhörd och uppmärksam. Du är ansvarstagande och har god förmåga att förhålla dig professionellt i ditt uppdrag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Kunskap i teckenspråk och TAKK är premierande. Förståelse för funktionsvariationer är viktigt.

Vi kontrollerar utdrag ur belastningsregistret för alla som arbetar med barn.

Anställningens omfattning

Urval sker löpande och tillträde enligt överenskommelse, tveka därför inte att skicka in ditt cv.
ca 10-20 timmar i månaden

Ansökan

Referensnummer:   A845509

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.