jobb just nu!

Projektledare/Administratör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Då Jokkmokks kommun fått projektmedel för att etablera ett Digidelcenter i kommunen, söker vi nu en projektledare/administratör

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:

Vi söker en projektledare till ett DigidelCenter som ska byggas upp på biblioteket. Syftet med DigidelCenter är att stärka medborgarnas möjligheter att öka sin digitala kompetens och få hjälp med digitala tjänster och teknik. Både digitalt erfarna och nybörjare ska erbjudas aktiviteter anpassat efter deras egna behov och förutsättningar. Invånare i alla åldrar ska kunna få hjälp med digital samhällsservice. Som projektledare för DigidelCenter kommer du att ansvara för att planera och driva projektet framåt, vara sammankallande för projektgruppen samt arbeta fram en struktur för hur projektet på sikt ska bli en del av bibliotekets ordinarie verksamhet. Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt och samarbeta med övrig kommunal verksamhet, andra Digidelcenter samt andra aktörer och verksamheter. Du ska också dokumentera, redovisa och rapportera till projektets finansiärer. I tjänsten ingår också arbete med sedvanliga biblioteksuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har gymnasieutbildning men meriterande om du har högskoleutbildning inom samhällsvetenskap eller annan högskoleutbildning som vi anser relevant. Du ska även ha en god digital kompetens samt kunskap och intresse av modern informationsteknik. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt inom ex. skola, bibliotek. Det är meriterande om du har kunskap i bibliotekssystemet Mikromarc, katalogsystemet Libris samt klassifikationssystemet Dewey. Meriterande även om du har erfarenhet av nätverksarbete samt projektledning. God kommunikativ förmåga på svenska och engelska är meriterande, även övriga språkkunskaper. Som person har du god samarbetsförmåga och kan relatera till andra på ett lyhört sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du strukturerar, organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Du ska ha ett utåtriktat arbetssätt och tycka om att arbeta med människor i alla åldrar. Personlig lämplighet kommer att värderas högt. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-01-01

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Projekt under perioden 2019-01-012019-12-31, eventuell förlängning.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   146/2018

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.